kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
TMSF Başkanı Ahmet Ertürk
SABAH ve atv'nin satışı seçimin sonuna kalabilir'
TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, Sabah ve atv'nin satışının seçim sonrasına kalabileceğini kaydederek "Yabancı yatırımcıya satış daha olumlu olur" dedi..
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, el konulan Merkez ve Bilgin Grubu medya şirketlerinin satışının 4- 6 ay içinde tamamlanabileceğini belirterek, "Seçimin sıcak ortamında satışı gerçekleştirmek doğru olmayabilir. Seçim sonrasına bırakarak daha yüksek gelir elde etmek gibi bir düşüncemiz olursa, bunu da kullanırız" dedi. NTV ve CNBC-e ortak yayınında soruları yanıtlayan Ertürk, yargı kararı aksini söyleyene dek grubun yönetiminin TMSF'de olduğunu kaydetti.

DİNÇ BİLGİN İHALEYE KATILAMAZ
İhaleye ilişkin modelin Uzan Grubu satışlarından farklı olabileceğini ifade eden Ertürk, "Farklı bir satış modeli üzerinde duruyoruz. Yöntemi seçerken TMSF'nin alacakları belirleyici olacak. Bize borçlu olan kişiler veya kurumlar ihalelerimize giremiyorlar. Dolayısıyla, Bilgin Grubu katılamaz. Ama Ciner Grubu'nun girip girmeyeceği henüz belli değil" diye konuştu. Medya şirketlerini büyük ve küçük olmak üzere iki grup halinde satabileceklerini söyleyen Ertürk, küçük yatırımcıları koruyacakları sözünü verdi. Ertürk, Dinç Bilgin'in borcunun 800 milyon dolar civarında olduğunu belirterek satışın bu borcu karşılamasını umduklarını ifade etti.

YAYINA MÜDAHALE ETMEYİZ
Ahmet Ertürk, yapılan gizli anlaşmayla ilgili son 5-6 ayda bazı duyumlar geldiğini belirterek, "Açık söylüyorum ihtimal vermedim. Böyle bir şeyin varlığı, bizim 2005 yılında yaptığımız protokolü ve o modeli kökten değiştiren bir rol oynardı. Eğer bilgimiz olsaydı, o zaman biz farklı yoldan giderdik. Nitekim bugün 2 yıllık bir süreden sonra geriye şartların başına dönmüş oluyoruz" diye konuştu. Sabah Gazetesi'nde bir haftada yaşanan duygusal atmosferi anlayışla karşıladığını söyleyen Ertürk, "Yargı kararı bizi ilgilendirir. Yargı kararı gazetenin yönetimini, habercilerini, yazarlarını ilgilendirmemelidir. Köşe yazarı işini yapacaktır. Patronaj sorunu patronla bizim aramızda. Sorunun gazetenin kimyasını bu kadar etkilemesini ben yadırgadım" dedi. TMSF Başkanı, Fon olarak gazetenin yayın politikasına müdahaleleri olmadığını ifade etti.