kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Alman eşi ve iki kızı kayboldu
Murat KARAMAN / MERKEZ
Nikâhsız yaşadığı Alman Sarah Keinath'ın iki kızıyla kaybolmasıyla şok yaşayan Mehmet Aktaş "Karım kaçırılmış olabilir" diye konuştu..
Adanalı Mehmet Aktaş (27) ve Sarah Keinath'ın (23) aşk hikâyesi, genç kızın annesi Monica Keinath'in 8 yıl önce Marmaris'e yerleşmesiyle başladı. Türkiye'de birlikte olduğu adam tarafından dolandırılan Monica Keinath Yurt mahallesinde bir eve yerleşti. Zor durumda olan Alman anne ile kızına, komşuları yardımcı oldu. Bu kişilerden biri de Mehmet Aktaş'ın ailesiydi. Arkadaşlıkları aşka dönüşen Sarah ile Mehmet birlikte yaşamaya başladı. Çiftin 2001'de Sonay, 2005'de ise Sudenaz adında iki kızları oldu. Geçtiğimiz cumartesi günü Sarah, kızlarını da yanına alarak evden ayrıldı ve bir daha geri dönmedi.

'KAÇIRILDILAR'
İşsiz olan Mehmet Aktaş, "Parka gittiklerini düşündüm. Gelmeyince aramaya başladık, ama olumlu sonuç alamadık. Sadece bakkalımızdan 5 YTL borç para aldığını öğrendik. Almanya'da bulunan annesini aradık, oraya gitmediğini öğrendik. Ağabeyi de Adana'ya geleceğini söyledi. Kendisi ve kızlarımın hayatından endişe ediyorum. Emniyete kayıp başvurusunda bulundum. Kaçırılmış olabileceğini düşünüyoruz" dedi.

TEK SORUN NİKÂHTI

Sarah ile aralarında sorun olmadığını belirten Aktaş, "Birbirimizi deliler gibi seviyorduk. Sarah Türk geleneklerini de çok iyi öğrenmişti. Tek sorunumuz nikah yapamayışımız oldu. Sarah, babasından nafaka aldığı için evlenmeyi kabul etmedi. Sürekli maddi nedenlerle evliliği erteledi. Sonay'ı kendimin, Sudenaz'ı Sarah'ın nüfusuna kaydettirdik. Her ailede olduğu gibi bizim de tartışmalarımız oldu. Ancak, bunların hiçbiri kötü bir şekilde bitmedi. Ben kaçırıldıklarını düşünüyordum" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları