kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Narkotik komiserinin esrarengiz ölümü
Kadir ERCAN / ANKARA
Emniyet Genel Müdürlüğü Merkez Narkotik Şube’de görevli Başkomiser Marancı evinde, ayakları bağlanmış ve başından tek kurşunla vurulmuş halde ölü bulundu..
Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Merkez Narkotik Şube'de başkomiser olarak görev yapan Ercüment Marancı, dün akşam, Kızılay Olgunlar sokaktaki evinde ayakları iple bağlanmış ve kafasından vurulmuş halde ölü olarak bulundu. Marancı'nın telefonlara cevap vermemesinden endişe eden çalışma arkadaşları, evinin bulunduğu Olgunlar Sokak'a gitti. Dün saat 19.30 sularında başkomiserin evine balkondan giren polisler, Başkomiser Marancı'nın kanlar içindeki cesediyle karşılaştı. Ercüment Marancı'nın başından tek kurşunla vurulduğu, ayaklarının yanı sıra çenesi ve başının da iple bağlı olduğu görüldü.

AİLESİNE MEKTUP BIRAKTI
Başkomiser Ercüment Marancı'nın, kendi el yazısıyla kızına ve karısına sevgisini anlatan bir mektup bıraktığı görüldü. Mektupta, "Şereflice ölmeyi tercih ettiği" yönünde ifadeler bulunduğu belirtildi. Çalışma arkadaşları, başkomiserin beylik tabancasıyla intihar etmiş olduğunu düşündü ancak ayaklarının iple bağlı olması, "Cinayet mi?" sorusunu akla getirdi. Bunun üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanı Ahmet Pek ile Merkez Narkotik Müdürü Cem Cehdioğlu, Ankara Cinayet Masası'na ve Cumhuriyet Savcısı'na durumu haber verdi. Olay yeri inceleme ekipleri evde parmak izi, boş kovan, tabanca, ip, mektup gibi delilleri kriminal incelemeye aldı. Başkomiserin en son kimlerle görüştüğü de araştırılmaya başlandı. İntihar ettiği düşünülen başkomiser Marancı'nın bankacı olan eşinin tayininin Adana'ya çıktığı için 2 çocuğuyla birlikte uzun zamandır burada yaşadığı belirlendi.

GİZLİ OPERASYON HAZIRLIĞI
Önemli uyuşturucu operasyonlarına imza atan Ercüment Marancı'nın, son olarak büyük bir uyuşturucu çetesini çökertmek için çok gizli operasyon çerçevesinde telefon dinleme ve teknik takip yaptığı öğrenildi. Marancı'nın ölümünün intihar mı, yoksa cinayet mi olduğunun anlaşılması için Cinayet Büro Ekipleri soruşturma başlattı.