kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
S. Royal
"İslam, Fransa'da ikinci yaygın dindir"
Fransa cumhurbaşkanlığı seçiminin güçlü adayı Segolene Royal, İslam'ın ülkede en yaygın ikinci din olduğunu, ülkenin bunu kavraması gerektiğini söyledi..
Fransa'da 22 Nisan'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimin ilk turu öncesi adaylar ellerindeki son kozları oynuyor. Fransız Le Figaro gazetesi adayların son kozlarının "din" olduğunu yazdı. Ve adayların seçim öncesi son dönemeçte özellikle İslam konusunda konuştuğuna dikkat çekerek din ve İslam hakkındaki açıklamalarına sayfalarında yer verdi. Sosyalistlerin adayı Segolene Royal, "Fransa'nın ikinci en yaygın dini İslam... Fransa bu durumu kabul etme konusunda kendini daha fazla geliştirmeli" diye konuştu. Royal ayrıca, "Müslümanların sorunu devletin camilerini finanse etmeleri için az para vermesi değildir. Onları sorunu kendilerini istemeyenlerin sürekli olarak tekerleklerine soktukları sopalar" yorumunu yaptı.

ÇÖZÜM LAİKLİK
UMP'nin adayı Nicolas Sarkozy ise "Fransa İslamı'ndan yabancı etkileri koparmak istiyorum" diyerek, ulusal duyguların azalmasıyla dini konulara dışardan gelen etkilerin daha fazla olduğunu belirtti. Seçim yarışında 3'üncü sırada bulunan François Bayrou da Hıristiyanlık'ın Avrupa ülkelerinin kuruluş temellerinde önemli bir yere sahip olduğunu söylerken, "Hıristiyanlık'ın önemini anlamak için bir tarih kitabını açıp bakmak yeterli. Ancak her zaman laiklik en doğru çözüm. Her vatandaşı birleştirecek bir öğe" diyerek dinin laikliğin önüne geçmemesi gerektiğini belirtti.
Haberin fotoğrafları