kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Rita Baruh nitelikli hırsızlık ve sahtecilik suçlarından mahkemeye çıkacak.
Kız kardeşi boşalttı banka ödeyecek
Gülcan DEMİRCİ / MERKEZ
Avram Baruh'un banka hesabını, kız kardeşi Rita Baruh sahte kimlik ve imzayla boşalttı. Mahkeme bankanın zararı karşılamasına karar verdi..
Eşi Fortüne Baruh ile birlikte ABD'ye giden işadamı Avram Baruh, geri döndüğünde evindeki kasanın açıldığını ve sahte imzalarla bankadaki hesabının boşaltıldığını fark etti. Kız kardeşi Rita Baruh'u suçlayan Avram Baruh, kırılan kasadan mücevher ve kimliklerinin alındığını iddia etti. Avram Baruh, eşinin kimliğine kız kardeşi Rita Baruh'un, kendi kimliğine de bir başkasının fotoğrafının yapıştırıldığını ve sahte imzalarla hesabındaki hazine bonosunun nakde çevrilerek 178 bin 627 YTL'nin çekildiğini belirtti. Bankaya icra takibi başlatan Baruh, bankanın itirazı üzerine dava açtı.

BİLİRKİŞİ BANKAYI HAKSIZ BULDU
Bilirkişi, bankaya ibraz edilen kimliklerin ve makbuzlardaki imzaların küçük bir dikkatle dahi farklı olduğunun anlaşılacağını belirtti. Şube kameralarındaki görüntülerde de parayı çeken kişilerin tespit edildiğini ifade eden bilirkişi, bankanın gereken özen ve dikkati göstermeden ödeme yaptığını kaydetti. Suadiye şubesindeki hesapta bulunan hazine bonosunun, Pendik ve Şirinevler şubelerinden çekildiği belirtilen raporda, "Hazine bonosunun bir başka şubeden nakde çevrilmesi risklidir ve bu işlemlerde banka kusurludur" denildi.

KORSANLIK DAVASI ÖRNEK OLDU
Avram Baruh'un avukatı, daha önce bankadaki parası internet korsanları tarafından çekilen Bilen Ağar'ı haklı bulup bankanın zararı faiziyle karşılaması yönündeki mahkeme kararını onayan Yargıtay kararını örnek gösterdi. Zararın banka tarafından karşılanmasına karar veren Kadıköy 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, ayrıca bankanın icra takibine haksız itirazı nedeniyle davacıya yüzde 40 icra inkâr tazminatı ödemesini uygun gördü. Avram Baruh, bankadan toplam 250 bin 78 YTL alacak.