kapat
11.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

  Harcamanın ödül ayı!
Yasa'da "Özel Gider İndirimi" olarak adlandırılan ancak, halk arasında daha çok "Ücretlilere Vergi İadesi" şeklinde ifade edilen uygulamaya göre, ücretliler, 1 Ocak-31 Aralık 2001 dönemine ait, biriktirdikleri harcama belgelerini, 20 Ocak 2002 akşamına kadar, "Özel Gider İndirimine Ait Bildirim" ile işverenlerine verecek.
Tüm Metin

  Dikkat çekenler
Hazine arazileri elde kalınca arazi fiyatlarında indirime gidiliyor. Hazine Taşınmaz Malları Satış Koordinasyon Kurulu, Ankara, İstanbul ve İzmir'de satışa sunulan 32 parça Hazine arazisinden sadece 2'sinin satılması üzerine acilen toplandı. Maliye Bakanlığı, araziler için belirlenen fiyatların yüksek olduğu yolunda çok sayıda şikayet aldığını vurguladı.
Tüm Metin

  Emlakbank yaklaşımı
Bankalar ve iş dünyası İstanbul Yaklaşımı'nın çerçevesinin çizilmesini beklerken, tasfiye halindeki Emlak Bankası, sesiz sedasız 'Emlakbank yaklaşımını' başlattı. Banka, alacaklılarına "Parayı getir, bırak temerrüt faizini, cari faizin bile yarısına razıyım" diyor.
Tüm Metin

  Arjantin göze girmek için vergileri artırıyor
İflasın eşiğindeki Arjantin, ekonomisini ayakta tutabilmek için her türlü çareye başvuruyor. IMF'nin 1.3 milyar dolarlık kredi dilimini askıya alması üzerine paçası tutuşan hükümet, geciktirdiği ev ödevlerinin maliyetini vergi artırımıyla kapatma kararı aldı.
Tüm Metin

  14.3 milyar dolar kredinin kader ayı
Böylece Ocak başında yapılacak IMF İcra Kurulu toplantısında, Türkiye'ye 10 milyar dolarlık ek kaynağın yanı sıra 3.1 milyar dolarlık 5'inci dilim kredi ve 1.1 milyar dolarlık eski programın gelecek yıla sarkan dilimi de görüşülecek. Bu arada, IMF Avrupa Bölgesi Sorumlusu İcra Direktörü Willy Kiekens Türkiye'ye geldi.
Tüm Metin

  Kısa kısa kısa
Hazine, euro cinsinden bonolardan ilk gün 392.2 milyon euroluk satış yaptı. 12 Avrupa ülkesi parasının 1 Ocak 2002'den itibaren euroya dönüşümü çerçevesinde tasarruf sahiplerine seçenek sunan Hazine, 184 gün vadeli ve yıllık yüzde 7 faizli bonoyu 14 Aralık'a kadar satışta tutacak.
Tüm Metin



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır