kapat
11.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

14.3 milyar dolar kredinin kader ayı

IMF ile yeni stand-by programına yönelik çalışmaların 11'inci Gözden Geçirme'yi kapsayacak şekilde tamamlanması kararlaştırıldı.
Böylece Ocak başında yapılacak IMF İcra Kurulu toplantısında, Türkiye'ye 10 milyar dolarlık ek kaynağın yanı sıra 3.1 milyar dolarlık 5'inci dilim kredi ve 1.1 milyar dolarlık eski programın gelecek yıla sarkan dilimi de görüşülecek. Bu arada, IMF Avrupa Bölgesi Sorumlusu İcra Direktörü Willy Kiekens Türkiye'ye geldi. Kiekens'in, ekonomi yetkilileri tarafından hazırlanan ve niyet mektubunda da belirtilecek olan ''Öncelikle Yapılacak Eylemler'' üzerinde duracağı belirtildi. Görüşmelerin tamamlanması durumunda, IMF Türkiye Masası Şefi Juha Kahkonen'in Cuma günü bir basın toplantısı düzenleyerek Türkiye'den ayrılabileceği konuşuluyor.

Dün bir panelde konuşan Dünya Bankası Türkiye Temsilcisi Ajay Chhibber ise, 2002'de Türkiye'ye 3 milyar dolarlık kredi sağlanacağını belirtti. Chibber, "Aralık'ta verilmesi öngörülen, ancak 2002 başına sarkan kredinin kalan 1 milyar 350 milyon dolarlık kısmını Ocak'ta yapılacak İcra Kurulu'na götürmeye çalışıyoruz" dedi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır