kapat
11.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Dikkat çekenler

* Hazine arazileri de indirimde
Hazine arazileri elde kalınca arazi fiyatlarında indirime gidiliyor. Hazine Taşınmaz Malları Satış Koordinasyon Kurulu, Ankara, İstanbul ve İzmir'de satışa sunulan 32 parça Hazine arazisinden sadece 2'sinin satılması üzerine acilen toplandı. Maliye Bakanlığı, araziler için belirlenen fiyatların yüksek olduğu yolunda çok sayıda şikayet aldığını vurguladı.

* TSKB ile SYB birleşecek
Türkİiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) ile Sınai Yatırım Bankası'nın birleştirilmesi konusunda bir çalışma başlatılıyor. Sınai Yatırım Bankası'nın 7 Aralık'ta yapılan toplantısında, bankanın TSKB ile birleştirilmesi durumunda ortaya çıkacak muhtemel yararların araştırılmasına karar verildi. Banka Genel Müdürlüğü'ne araştırma için yetki verildi.

* Tansaş Makro'yu satın alacak
Doğuş Holding bünyesinde bulunan Tansaş'ın, yine aynı çatı altındaki Makrocenter marketler zincirini satın alacağı açıklandı. Toplam 7.6 trilyon liralık sermayesi bulunan Makrocenter, Doğuş Holding ve Doğuş İnşaat'taki yüzde 99.99'luk hissesini 38 trilyon 376 milyar liraya satın alacak. Makro'nun 11 mağazası, 26 trilyon lira net cirosu var.

* İhale yasa tasarısı komisyonda
Kemal Derviş ile Bayındırlık Bakanı Abdülkadir Akcan arasında tartışmalara neden olan İhale yasa tasarısı bugün TBMM Bayındırlık Komisyonu'nda ele alınacak. Kamu İhale Kanun tasarısı yasalaştığı taktirde, 1 Ocak 2003 tarihinde yürürlüğe girecek. Tasarıya göre ihale yetkilisi, o kuruluş bünyesinde oluşturulacak beş kişilik ihale komisyonu olacak.

* Müteahhitlere FB'li başkan adayı
Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanlığı'na Nihat Özdemir aday oldu. Kadir Sever'in 24 Ocak'ta yapılacak genel kurulda yeniden aday olmayacağını açıklamasından sonra Limak İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir'in aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Özdemir, aynı zamanda Fenerbahçe Spor Kulübü As Başkanlığı'nı da yapıyor.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır