kapat
11.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

Euro cinsi bonoya talep yüksek
Hazine, euro cinsinden bonolardan ilk gün 392.2 milyon euroluk satış yaptı. 12 Avrupa ülkesi parasının 1 Ocak 2002'den itibaren euroya dönüşümü çerçevesinde tasarruf sahiplerine seçenek sunan Hazine, 184 gün vadeli ve yıllık yüzde 7 faizli bonoyu 14 Aralık'a kadar satışta tutacak. Yatırımcılar bonoları alırken 12 para biriminden borç verecek, vadede euro alacak. Yatırımcılara vadeden önce geri satma opsiyonu da tanınıyor. Bonoyu 12 Haziran 2002'ye kadar elde tutan yatırımcı yüzde 3.5 net dönem faizi kazanıyor. 13 Mart 2002'de geri satan yüzde 1.2, 17 Nisan'da satan yüzde 1.8, 15 Mayıs'ta geri satmak isteyen yüzde 2.6 net dönem getirisi elde edecek.

Türk: Fahiş faize karşı yargı yolu açılmalı
Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, "Fahiş kredi kartı faiz uygulamalarının genel ahlak ve adaba aykırı olduğu öne sürülebilir ve bu uygulamaya da yargının müdahale etmesi olanağı sağlanabilir" dedi. ATO heyetini kabulünde konuşan Türk, şunları söyledi: "Kredi kartı borçlarına uygulanan yüzde 375'lik faiz oranı bu uygulanış şekliyle, Borçlar Kanunu 20'inci Maddesine göre genel ahlak ve adaba, kamu düzenine aykırıdır. Şimdilik uygulamada bu öne sürülebilir ve burada bu uygulamaya da yargının müdahale etmesi olanağı sağlanabilir. Vatandaşların böyle haksız bir uygulamaya karşı korunması zorunluluğu da açıktır."

Kamudaki boş kadrolar iptal edilsin
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, resen emeklilik tartışmalarına son verilmesini istedi. Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu'nu kabul eden Okuyan, "Devletin bir kurumunda istihdam fazlalığı, diğer kurumunda ise istihdam eksikliği var. Biz madem devletten resen emeklilik konusunda 50 bin, 100 bin kişiyi tasfiye edecektik, o zaman niye kısa bir süre önce 40 bin kişi aldık? Bugün kamuda 1 milyon boş kadro var. Bunun 250-300 binini rahatlıkla iptal etmeniz lazım" dedi.

HSBC'ye 100 milyon dolar kredi
HSBC HSBC Bank, uluslararası piyasalardan 100 milyon dolarlık sendikasyon kredisi sağladı. 11 bankanın katılımıyla sağlanan 1 yıl vadeli kredinin faizi libor artı 0.70 oldu. Açıklamada HSBC Bank'ın Türkiye operasyonları için bu yıl ilk kez aldığı sendikasyon kredisinin, ihracatın finansmanında kullandırılacağı bildirildi.

Turkish Bank'ta değişim
Turkish Bank Genel Müdür Yardımcısı Abdullah Akbulak, Genel Müdürlük görevine getirildi. 1993 yılından bu yana kuruluşta çeşitli görevler üstlenen ve 1998'den itibaren Fon Yönetimi ve Kredilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Abdullah Akbulak'ın 7 Aralık 2001 itibariyle genel müdürlüğe atandığı belirtildi. Açıklamada, Hamit Belli'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Murahhas üyelik görevlerine devam ettiği kaydedildi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır