kapat
11.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 


GÜNGÖR MENGİ
Siyasi ahlâka sigorta
Türkiye'de iyi şeyler de oluyor. Siyasi ahlâkı kurumlaştırmak amacıyla dün verilen yasa teklifi umut uyandıran bir adımdır. Siyasi Ahlâk Komisyonu kurulmasını öngören 29 imzalı teklifi ANAP'lı Bülent Akarcalı Meclis Başkanlığı'na sundu.

HAŞMET BABAOĞLU
Tartışmasak da, öğrensek biraz!
Geçenlerde Radikal gazetesindeki köşesinde, günün birinde çikolatalı sufle tarifi veren Nur Çintay'a bir okuru yememiş içmemiş, eleştiriyi yapıştırmış: "Zaten sufle çikolatalıdır, ayrıca "çikolatalı sufle" demek yakışır mı?" Nur Çintay'ın "Sufle Savaşları" adlı yazısından öğrendim ben de olup biteni.

ERDAL BİLALLAR
Anadolu aç ve açık!
Krizin vurduğu Türkiye'de Anadolu aç, açık... Nineler, dedeler, bebeler üşüyor... Okula giden çocukların eline kalem defter verilemiyor... Karın üstünde terlikle gezen insanlar var... Evlerin bacaları tütmüyor... O insanlar için yardım da gelmiyor..

YAVUZ DONAT
Ankara televizyon izliyor
Başbakan Bülent Ecevit, sular altındaki Mersin'in Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ı (DSP) aradı... "Geçmiş olsun" dedi. Ve sordu: - Sizin için neler yapabilirim? Başkan "sorunları... İhtiyaçları" söyledi.

ZÜLFÜ LİVANELİ
Sinemacılar vatan haini mi?
Soru: Hakkında en fazla kötü ve aşağılayıcı film yapılan ülke hangisidir? Cevap: Tabii ki Amerika. Dünyanın her köşesinde gösterime sokulan binlerce filmde Amerikan polisleri rüşvet alır, suç işler, işkence yapar. Bu filmlerdeki generaller sadisttir, milli savunma bakanları metreslerinin ölümünü gizlemek için binbir hileye başvurur.

SELAHATTİN DUMAN
Geleneksel 1. Duygu Asena Kuru Fasulye Festivali..
Duygu Asena ki yemek yapmayı bilmezdi.. Bir tek yumurtayı tanır onu da "Pişirirsen aş olur, pişirmezsen kuş olur.." diye tarif ederdi.. Sonunda feministlikten ıslah-ı nefs etti.. Evinde yemek bile pişirmeye başladı..

RUHAT MENGİ
Geleceğini savunmak ayıp mı?
Ben artık Türkiye'nin kendisine karşı uluslararası boyutta yapılan faaliyetlere, antipropagandalara karşı çıkabileceğine inanmıyorum. Böylesine birlikten uzak, her kafadan başka ses çıkan, en ciddi konularını bile ciddiyetten uzak tartışan, kendi içinde kavgalı bir toplum hiçbir konuda başarılı olamaz.

İLKER SARIER
Yedi kocalı Hürmüz
Normal şartlarda ve normal bir ülkede, Nazlı Ilıcak kadar deşifre olmuş bir şahsın, kendine "ceyn" süsü verip Manisa tarzanının yanına kaçması veyahut da Ergüder Yoldaş misali Adalar'a sığınması gerekirdi, çoktan... İki satır "analiz edelim" dedik, okuyucu ayağa kalktı "hay ağzına sağlık" diye, bilsem yıllar önce girerdim bu meseleye, kaçırmışım!..

SEDAT SERTOĞLU
Kepazeliğin dik âlâsı
Türkiye'nin dünya kadar ve hepsi birbirinden önemli dış politika sorunu var değil mi? Ve gelin bunlarla mücadele etmesini beklediğimiz Dışişleri Bakanlığı bütçesine bir bakalım ve utanç verici rakamları size aktaralım..

ERDOĞAN SEVGİN
Depresyondayım
Göksel'in şarkısı "Deperyondayım" şu günlerde dillerde dolaşıyor: "Depresyondayım / Unutuldum, aldatıldım / Sevgilimden ayrıldım / Çok yalnızım". Anlaşılan, sizin - bizim gibi bu şarkı Nejat Uygur'un da çok hoşuna gitmiş. Oturmuş, şarkının ilk dörtlüğünü güncelleştirmiş.

HINCAL ULUÇ
Spor gazeteciliğinde bir soluk..
Şampiyon, bu ülkede uzun zamandır unutulan spor sayfalarını, gazetelere geri getirmek amacı ile planlandı.. Spor gazetelerinin bile, futbola, daha doğrusu üç büyük kulübe mahkum olduğu son yıllarda, spor meraklısı bir insanın, başka spor dallarında ve dünyada olup bitenleri öğrenmesi, ancak yabancı medyaları izleme şansına bağlıydı..

LEYLA UMAR
Arafat benim kaderim
Suha Arafat 12 yıl önce aynı yatakta iki gece üst üste yatmayan bir liderle, Arafat'la gizlice evlenmişti.
Ona "kaderim" diyordu ama kaderine katlanamadı. Yıllar önce Libya'ya kalabalık bir müteahhit grubuyla gitmiştik.

ABDURRAHMAN YILDIRIM
Ekonomide yeni yılın riskleri
Son haftalarda ortaya çıkan ve henüz reel ekonomiye yansımamış olumlu beklentiler, mali piyasaları peşinden sürükleyince, 1999'u anımsatmaya başladı. Kontrolsüz bir iyimserliğin yerini ihtiyatlı bir iyimserliğe bırakması uyarısı yapılıyor. Hak vermemek elde değil.

MEHMET NURİ YILMAZ
Kadir Gecesi'nin aydınlığı
Her türlü iyiliği, güzelliği, hayrı, bereketi, mağfireti ve daha nice ilah” tecellileri bünyesinde barındıran, manevi haz ve vecdin doruğa ulaştığı bir Ramazan Ayı'nın son günlerine gelmiş ve Kur'an-ı Kerim'in "Bin aydan daha hayırlı olduğunu" bildirdiği bir Kadir Gecesi'ni daha bu akşam idrak etmiş olacağız.

HAYRULLAH MAHMUD
Senkron tutturmak
"Parlamentoyu güçlü yapan son sözü söylemesidir. Meclis yalnızca bütçeyi yapmaz, o bütçenin nasıl uygulandığını denetler. Cumhurbaşkanlığı Denetleme Kurulu olmaz, ihbarda bulunmaz. Son Anayasa değişikliğinde matrak bir şey yapıldı. Anayasa'nın 38'incimaddesini değiştirmişiz.

EMRE AKÖZ
Sevgili okurlar...
1. Bazılarımızın okurla teması yoğundur. Konuşurlar, cevap verirler, diyaloğa girerler... 2. Bazılarımız ise okurlar teması keser. Kendi çizgisini bozmamak, özerkliğini korumak için diyalogtan kaçınır... İki tarzın da kendine göre geçerli nedenleri vardır; makul karşılamak gerekir.

REFİK DURBAŞ
Özdemir Asaf, "r"leri söyleyemezdi
Galatasaray Lisesi'nde öğrenci iken bir anısını şöyle anlatacaktır: "Lisede edebiyat hocamız İsmail Habib Sevük idi. Sınıfta heğkese şiiğ okutuğ, sıra bana gelince, atlayıp yanımdakine geçeğdi.

TAYFUN BAYINDIR
Belden aşağı vuranlar
Güreşte kazan yine kaynıyor. Serbest güreşin Bulgaristan'da, grekonun da Yunanistan'da yediği darbe, masa altından çalışanların, belden aşağı vuranların ekmeğine yağ sürdü. Hezimetlerin perde arkası, perde önü medyaya dolaylı-dolaysız yansıyor.

EMRAH KAYALIOĞLU
Bulaşıcı fobi
Galatasaray 1998-99 sezonunda 17 deplasmanının 11'ini kazanmış, hiç yenilmemişti. Ertesi sezon galibiyet sayısı yine 11, geçen sezon da 12 idi. Oysa bu sezon 7 dış saha maçından sadece 3 galibiyet çıktı. 30 Eylül'deki G.Birliği (3-1) maçından bu yana kupa dahil 4 deplasmandan üçünü kaybetti; sadece Beşiktaş ile berabere kaldı.


<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır