kapat
11.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

  Vites değiştiriyoruz!
Türkiye ve AB arasındaki bahar havasını yaymaya çalışan,"Otoyola çıkıyoruz vites değiştirmemiz lâzım" diyen Yılmaz'ın sloganı: "Türküm, Avrupalıyım". Başbakan Yardımcısı ve ANAP Lideri Mesut Yılmaz, Türkiye ile AB arasındaki bahar havasını, tüm yurda yaymak için harekete geçti.
Tüm Metin

  Öteki adaylardan daha bilgiliyiz
Eurobarometre yönetiminde Avrupa Birliği'ne (AB) aday ülkeler arasında yapılan bir araştırmanın sonucuna göre hazırlanan rapora göre, Türk halkı AB'ye aday ülkeler içinde uluslararası kurumlardan en çok haberi olan ülke. Halkın yüzde 95'i AB'nin varlığını bildiği gibi yüzde 69'u Avrupa Konseyi, yüzde 83'ü Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi...
Tüm Metin

  Yüzünüzü ovuşturun
"Soğuk hava nedeniyle hasta olmamak için ellerinizi ve yüzünüzü ovuşturun" diyen Durmuş, önerdiği soğuk masajının nasıl yapılacağı bizzat gösterdi. Durmuş, gazetecilerin "Sarı zarf içerisinde kimlere para verildi?" şeklindeki sorusu üzerine de "İstisnalar kaideyi bozmaz.
Tüm Metin

  Vekile hediye yasağı
ANAP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Akarcalı ve 29 arkadaşının imzasını taşıyan ve TBMM'de "Siyasi Ahlak Komisyonu" kurulması isten yasa teklifi Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Teklif ile milletvekillerine hediye yasağı da geliyor. Akarcalı, aynı konuda geçen yıl da TBMM'ye yasa teklifi sunmuş, ancak teklif Meclis Anayasa komisyonunda reddedilmişti.
Tüm Metin

  Düşük ücret insanlık suçu
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, en önemli insan hakkının yaşama hakkı olduğunu, bunun için de herkesin yaşamını sürdürebilecek bir geçim standardına sahip olması gerektiğini söyledi. Sezer, dün kabul ettiği TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanlık Divanı üyelerine, Türkiye'de insan hakkı kültürünün yeni yeni yerleşmeye başladığını söyledi.
Tüm Metin

  Yine Kemal Alemdaroğlu
İstanbul Üniversitesi'nde (İÜ) yapılan rektörlük seçiminde Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu birinci oldu. Halen rektörlük görevini yürüten Prof. Dr. Alemdaroğlu 1268 oy alırken, en yakın rakibi Prof. Mesut Parlak ise 886 oyda kaldı. Türkiye'nin köklü üniversitelerinden İstanbul Üniversitesi'nde dün seçim heyacanı yaşandı.
Tüm Metin

  Meclis'te Gürüz'e 'defol'!
MHP'li Hüseyin Kalkan, Bostancıoğlu'nu kadrolaşmakla suçlayarak, "Sayın Bakan, şikayetlerimizi dikkate alın, aksi takdirde Meclis'in müdahalesi kaçınılmaz olacak" dedi. YÖK Başkanı Gürüz için de, "Üniversitesi üniversite dolaşıp rektör seçimlerine müdahale ediyor.
Tüm Metin

  Nazım, Warzonski mi?
DYP'li İlhan Aytekin, Kültür Bakanı İstemihan Talay'a şair Nazım Hikmet'in "resmi adının Nazım Hikmetoviç Warzonski" olup olmadığını sordu. Aytekin, Talay tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Nazım Hikmet'in 100. doğum yılı olan 2002 yılında yapılması planlanan etkinlikleri de eleştirdi.
Tüm Metin

  Gürkan: Bomba patlatmadım
Ankara 21. Asliye Hukuk Mahkemesi, Yalçın Küçük hakkında, "Uluç bana, Doğan Bey nedeniyle bir otomobilin altına bomba koydum, patlattım. Sonunda politik değilmiş" yolundaki sözleri nedeniyle açtığım tazminat davasını, bu sözlerin Küçük'ün "kendi gözlemi" olduğu ve "kişilik haklarına saldırı teşkil etmediği" gerekçesiyle reddetmiştir.
Tüm Metin



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   84
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   19
BOŞ   10
TOPLAM   550

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır