kapat
22.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

  Kan gölüne son
Kurban Bayramlarında sokakları kan gölüne çeviren, sağlıksız ve ilkel görüntülere son verebilmek için en önemli adımlardan biri dün atıldı. Başbakan Bülent Ecevit'in sözünü verdiği düzenlemeye ilişkin Bakanlar Kurulu kararı dün Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bakanlar Kurulu kararı ile kurban kesimi konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı yetkili kılındı.
Tüm Metin

  Evinize dönün
Güvenlik güçleri, terör örgütü PKK mensuplarına, havadan atacağı bildirilerle, "teslim ol" çağrısında bulunacak. 1 milyon adet bastırılan bildiriler, büyük kısmı Irak topraklarında bulunan terör örgütü mensuplarına atılacak. Bildirilerin bir yüzünde, sarı, kırmızı ve yeşil şeritle çerçevelenmiş ve üzerinde, "Özgürlüğe davetiye. Geç olmadan bu davete uy.
Tüm Metin

  Türk'ün rüyası gerçekleşiyor
TBMM Genel Kurulu yeni Medeni Kanun tasarısının onuncu ve son bölümünü bugün görüşecek. Tasarının kabulüyle Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'ün 26 yıllık hayali de gerçekleşmiş olacak. Bakan Türk, tam 26 yıl önce Hukuk Fakültesi'nde asistanlığı döneminde yürürlükteki Medeni Kanunu "eşitlik ilkesine aykırı", "kadınları ezen hükümler taşıdığı" için eleştirmiş
Tüm Metin

  ANAP ve AKP ile ittifak yapabiliriz
SP'yi izleyen gazetecilere İçkale Otel'de iftar yemeği veren Kutan SP'nin oylarının artmasına karşılık bazı partilerin oylarının düştüğünü ve AKP'nin de 4 eğilimi birleştirme hedefini gerçekleştiremediğini vurguladı. Seçim barajının yüzde 10'un altına çekilmesinden yana olmadıklarını bildiren Kutan ancak bu konuda "katı bir tutum izlemek istemediklerini" dile getirdi.
Tüm Metin

  Çapan hastaneye kaldırıldı
Çapan bugün de Hematoloji Polikliniği'nde kilo kaybının sebebinin belirlenmesi amacıyla bir dizi tetkikten geçecek. Bu arada Çapan, işlemlerinin tamamlanması için yaklaşık 5 saat ambulansta bekletildi. Mazotu bitmemesi için çalıştırılmayan ambulanstan saat 15.30 sıralarında
Tüm Metin

  Referandum krizi bitti
Teklifin birinci maddenin oylamasına 475, yürürlüğe ilişkin ikinci maddenin oylamasına 444, teklifin tümü üzerindeki son oylamaya ise 449 milletvekili katıldı. Her oylamada katılan milletvekili sayısında küçük de olsa bir düşme yaşanmasına rağmen, teklifin tümü 11 ret oyuna karşı, 434 oy ile kabul edilerek, yasalaştı.
Tüm Metin

  Haddini bil Mumcu!
"Uyguladığınız politikalar doğru değil. Çevreniz sizi yanıltıyor" diyerek Ecevit'i eleştiren ender DSP milletvekillerinden biri olan Budak, bu kez ANAP'a, Mesut Yılmaz'a ve Erkan Mumcu'ya yüklendi. Budak, ANAP'ı samimiyetsiz politika izlemekle suçladı.
Tüm Metin

  "Gelsin! bakalım ne şekilde çıkacak!"
Görüşlerinizi alabilir miyiz?" sorusuna "Gelsin. Bakalım ne şekilde çıkacak?" yanıtı verdi. Sezer, "AB'nin eleştirilerini objektif bulmuştunuz. Bunların giderilmesi için alınması gereken önlemler konusundaki görüşlerinizi alabilir miyiz?" sorusuna ise, "Anayasa değişikliklerine koşut yasal değişiklikleri yapmamız gerekiyor" karşılığını verdi.
Tüm Metin

  Yılmaz'dan Bahçeli'ye: AB zemini çarpıtılmasın
ANAP'lıların iftar yemeğine katılan Yılmaz, Bahçeli'nin eleştirilerini hatırlatan gazetecilere şunları söyledi: "Biz AB üyeliğinin Türkiye için fırsat olduğunu düşünüyoruz. Avrupa'dan bizi rahatsız edecek tavır ve talepler söz konusu olabilir. Uluslararası ilişkiler her zaman bu farklı görüşler arasında bir uzlaşmayı zorunlu kılar. Buna da diplomasi denir.
Tüm Metin



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   84
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   19
BOŞ   10
TOPLAM   550
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır