kapat
22.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

  Bush'un kellesine 50 milyon dolar
Taliban yönetimi, ABD'nin Usame bin Ladin'in başına koyduğu 25 milyon dolarlık ödülün işe yaramayacağını öne sürerek, "İyi Müslüman buna tamah etmez" dedi. Pakistan sınırı yakınında, Taliban denetiminde bulunan Kandahar şehrindeki Spin Boldak kentinin güvenlik sorumlusu Muhammed Said Hakkani, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Amerikalılar Usame için 25 milyon dolar verdiler.
Tüm Metin

  BM'nin kadınları burka giymeyecek
Birleşmiş Milletler (BM), kadın görevlilerinin çalışmaları sırasında vücudun tamamını kapatan burka yerine başörtüsü giymeleri konusunda Kuzey İttifakı yetkilileriyle anlaşmaya vardığını bildirdi. Başkent Kabil'de açıklama yapan BM sözcüsü Eric Falt, "Kadınlar burka giymek zorunda değil. Başörtüsü yeterli" dedi.
Tüm Metin

  Yıldızlar baba Bush sayesinde geliyor
Hollywood'un birbirinden ünlü yıldızlarının Aralık ayında Türkiye'ye gelme kararının ardında ABD eski başkanı George Bush çıktı. 7 Aralık'ta gösterime girecek olan "Ocean's Eleven"ın galasını İncirlik'teki Amerikan askerleriyle birlikte yapmak isteyen filmin yapımcısı Jerry Weintraub, bu fikri ilk olarak yakın arkadaşı baba George Bush'a açtı.
Tüm Metin

  Küçük komutan
Humayun adlı bu çocuk, emrindeki 300 asker ve 6 tankla Taliban'a karşı büyük bir mücadele yürüttü ve Taliban'ın terk edip kaçtığı Kabil'e ilk girenlerden biri olma onurunu kazandı. Küçük omuzlarında 26 köyün sorumluluğunu taşıyan Humayun 13 yaşından beri Taliban'a karşı savaşıyor.
Tüm Metin

  Kaçamazsam beni öldürün
Taliban'ın kalesi Kandahar'da gizlenen Suudi terörist Usame bin Ladin, Amerika'nın eline geçeceğine ölmeyi yeğlediğini bir kez daha kanıtladı. Suudi Arabistan'da yayınlanan El Vatan gazetesi, Taliban yetkililerine dayandırdığı haberde, Ladin'in yardımcılarına "Tehlike anında beni kurşunlayın hatta öldürün" emri verdiğini yazdı.
Tüm Metin

  Saddam'ın suyu ısındı
Afganistan'daki Taliban rejiminin dağılmasının ardından ABD yönetimindeki Şahinler, harekata Irak'ın da dahil edilmesi ve Saddam Hüseyin'in bir an önce devrilmesi tezlerini daha yüksek sesle dile getirmeye başladı. Irak'ın işgalini savunanların başını çeken New York Times gazetesi başyazarı William Safire, Saddam'ın devrilmesini gündeme getirdi.
Tüm Metin

  Vizontele Afganistan'da!
En büyük devrim ise TV'nin açılması oldu. Kabil Televizyonu 4 gün önce 3 saat yayın yaptı, ancak fakir halkın alım gücü olmadığından çoğu yayını evde takip edemedi. TV izleme özgürlüğünü elde eden halk, 4 gündür elektronik eşya satan mağazalara akın ediyor.
Tüm Metin

  Gagarin ilk değilmiş
12 Nisan 1961, modern zamanların en önemli günlerinden biri olarak tarihe geçmişti. Rus kozmonot Yuri Gagarin de o gün "Uzay Fatihi" unvanını aldı. 1968'de ölen Gagarin'in, uzay yolculuğundan tam 40 yıl sonra Almanya'dan şok bir iddia geldi.
Tüm Metin

  Köpük altından asparagas çıktı!
William'ı adım adım takip eden gazeteler, haber atlatmak uğuruna yaş tahtaya basabiliyorlar. The Mirror gazetesinin önceki gün yayınladığı haber de bu gafların son örneği... Gazete, William'ın öğrenim gördügü St. Andrews Üniversitesi'nin geleneksel köpük partisine katıldığını manşetten verdi
Tüm Metin

  Kısa kısa kısa
Şarbon paniği, Amerika'nın yeniden gündemine oturdu. Connecticut'un bir köyünde yaşayan 94 yaşındaki Ottilie Lundgren adlı kadının solunum yoluyla şarbona yakalanması şüphe yarattı. FBI, kadının şarbon virüsünü nasıl kaptığını araştırıyor. Yaşlı kadının durumunun kritik olduğu söyleniyor.
Tüm Metin



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır