kapat
22.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

BU MANZARA TARİH OLUYOR

Sokakta kurban kesimi yasaklanıyor. Böylece Kurban Bayramı'nda sokaklar artık kan gölüne dönmeyecek Bakanlar Kurulu her Kurban Bayramı'nda insanın içini sızlatan görüntülere son vermek için dün tarihi bir adım attı: Kurban kesimi konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı'na tam yetki verildi. Diyanet İşleri de kolları sıvadı ve kurban kesimi yönetmeliği için hemen hazırlıklara başladı. İşte yönetmelikte yer alacak kararlar: Bundan böyle sokakta, evlerin bahçelerinde kurban kesilemeyecek. Kentlerde belediyelerle işbirliği yapılıp toplu kesim yerleri kurulacak. Kesim sırasında hayvanlara eziyet edilmeyecek.
Tüm metin

Hollywood yıldızları Türkiye'ye geliyor
Hollywood yıldızları Julia Roberts, George Clooney, Matt Damon, Andy Garcia, Brad Pitt ve Don Cheadle, Amerikan askerlerini ziyaret etmek üzere gelecek ay Türkiye`ye gidecekler. Yakında gösterime girecek olan ``Ocean`s Eleven`` filminin yapımcısı Jerry Weintraub, Amerikan askerlerine Noel için verecekleri bu...
SON DAKİKA'DA

Siyasete 12 deli adam lazım
İşadamları siyasete girsin mi? Girsin diyenler de var, işlerinin başında kalsınlar diyenler de... Sedat Aloğlu 1995 seçimlerinde Tansu Çiller'in çağrısıyla siyasete girdi. Dört yıllık parlamenterlik dönemini şimdi farklı bir gözle değerlendiriyor.
TÜRKİYE'DE

Zihniyet farklıydı
Ali İhsan Karacan Dünya Gazetesi'nde yayınlanan uzun makalesinde yine çarpıcı tespitlere yer verdi. Karacan son bir yılda bankacılık sektöründeki gelişmelere dikkat çekerek, "BDDK önceliği sistemin rehabilitasyonu konusunda politikalara vermeliydi. Ama bu politika BDDK'nın ilk yönetiminin programında hiç yer almadı.
EKONOMİ'DE

Bush'un kellesine 50 milyon dolar
Taliban yönetimi, ABD'nin Usame bin Ladin'in başına koyduğu 25 milyon dolarlık ödülün işe yaramayacağını öne sürerek, "İyi Müslüman buna tamah etmez" dedi. Pakistan sınırı yakınında, Taliban denetiminde bulunan Kandahar şehrindeki Spin Boldak kentinin güvenlik sorumlusu Muhammed Said Hakkani, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Amerikalılar Usame için 25 milyon dolar verdiler.
DÜNYA'DA

Evinize dönün
Güvenlik güçleri, terör örgütü PKK mensuplarına, havadan atacağı bildirilerle, "teslim ol" çağrısında bulunacak. 1 milyon adet bastırılan bildiriler, büyük kısmı Irak topraklarında bulunan terör örgütü mensuplarına atılacak. Bildirilerin bir yüzünde, sarı, kırmızı ve yeşil şeritle çerçevelenmiş ve üzerinde, "Özgürlüğe davetiye. Geç olmadan bu davete uy.
POLİTİKA'DA

Devler yenilmez
Maça Mirsad ve İbrahim'in basketleri ile fırtına gibi başlayan milliler, ilk periyodu 24-16 önde bitirdi. 2. periyodda ise Bulgaristan karşısında savunmada çok hata yapınca, 28-17'lik sonuçla, devreyi 44-41 geride kapattık. 3. periyoda Hüseyin'in pota altı sayıları ile giren milliler rakibini yakaladı.
SPOR'DA

Fener'in ideal takımını kuracak değilim!
Özlem Yıldız, 5 yıl önce ayrıldığı Mehmet Ali Erbil'in gölgesinden bir türlü kurtulamadı. Bunun en büyük nedeni birlikte aynı programda görev yapmalarıydı. Her yayın zamanı geldiğinde her ne kadar "İstemiyorum" dese de "Çarkı Felek"in yardımcı sunuculuğunu yaparak Özlem, adının eski sevgilisi Mehmet Ali Erbil ile aşk dedikodularına karışmasını bir türlü engelleyemedi.
MAGAZİN'DE

Bant olmadan asla!
Johnson & Johnson firmasının ürettiği bu bant sayesinde artık doğum kontrolü yapmak daha kolay olacak. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi'nden onay alan "Ortho Evra" adlı bu bant deriye yapıştırılıyor ve hamile kalmayı önleyen hormonların hızla kan dolaşımına karışmasını sağlıyor.
SAĞLIK'DA

Eşimi okutmaktan gurur duyuyorum!
Lise mezunu bir genç düşünün... 23 yaşında, evli ve bir çocuk babası. Bolu'da yaşıyor, hafta içi kantincilik yapıp hafta sonu simit satıyor. Kazandığı parayla 21 yaşındaki karısını üniversiteye gönderiyor! İsmail ve Hilal Albayrak, okumak uğruna 17 aylık bebeklerini Adana'daki ailelerinde bırakmışlar.
MELODİ'DE



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HYDE PARK
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun
KAMPÜS
Amerika, İngiltere, Kanada, Avustralya Eğitim Sistemleri Lisan Okulları ve bir çok temel bilgiler
DÖVİZ FİYATLARI
DOLAR 1,484,000 1,491,000
MARK 667,000 670,000
EURO 1,305,000 1,311,000
Diğer döviz bilgileri

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır