kapat
22.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Haddini bil Mumcu!

DSP'li Budak, Mumcu'ya "Sayın Ecevit'e çağdışı demek kimsenin haddi değil" diye çıkıştı
DSP İstanbul milletvekili Rıdvan Budak, Başbakan Bülent Ecevit'e yönelttiği ağır sözlerle gündeme gelen ANAP Başkan Yardımcısı Erkan Mumcu'ya "haddini bil" uyarısında bulundu.

"Uyguladığınız politikalar doğru değil. Çevreniz sizi yanıltıyor" diyerek Ecevit'i eleştiren ender DSP milletvekillerinden biri olan Budak, bu kez ANAP'a, Mesut Yılmaz'a ve Erkan Mumcu'ya yüklendi.

Budak, ANAP'ı samimiyetsiz politika izlemekle suçladı. Budak, "Birkaç gün bekledim. Saadettin Tantan gibi siyasetçiye bile gücü yeten, söylediği bir söz yüzünden Yüksel Yalova'yı bakanlık görevinden alan Mesut Yılmaz, Mumcu için ne yapacak merak ettim. Ama Yılmaz, 'Mumcu'nun üslubu doğru değil, ama içeriği bizimdir' diyerek aslında danışıklı döğüş yaptıkları açık seçik ortaya çıktı" dedi. "Ağzından çıkanı kulağı duymayan" politikacı tipine Mumcu'nun güzel bir örnek oluşturduğunu belirten Budak, şöyle devam etti:

MAJESTELERİNİN PARTİSİ
"Biz, Ecevit'i ANAP'ın politikalarını uygulamakla eleştirirken, Mumcu tersini söylüyor. ANAP şehir partisi, sanayileşmeyi savunan parti, DSP ise köylü partisi gibi değerlendirmelere katılmıyorum. Ecevit için 200 yıl öncesinin politikacısı şeklindeki tavrı içime sindirmem mümkün değil. Majestelerinin partisi olarak 1983 döneminde doğan ANAP köksüz bir parti olması nedeniyle her geçen gün eriyor. ANAP toplumsal yapımıza, geleneklerimize ve siyasal nezakete uygun durmuyor. Bu nedenle de DSP ve Ecevit üzerinden siyaset yapmaya çalışıyorlar. Özal'ın o ünlü reformcu özünü de kaybettiler."

"Ecevit'e çağdışı demek kimsenin haddi değil. Bülent Ecevit son dönem politikalarında popülizme hiç kaymamıştır. Daima saygı ve nezaketini kendisini en sert şekilde eleştirenler karşısında bile bozmamıştır. Hayatının hiçbir döneminde kamu kaynakları üzerinden politika yapmamıştır. Kamunun imkanlarını kullanarak kendine taban yaratmamıştır. Apo'nun yakalanma olayını bile DSP'ye kullandırmamıştır. Yılmaz 'bizim partide demokrasi var' diyor. Ama demokrasiyi kullanıp disiplinsizlik yapılıyor. DSP'de ise disiplin adına demokrasi yok. Her partiye demokrasinin disiplini lazım, disiplinin demokrasisi değil. Asıl tartışmamız gereken de bu."



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
PARLAMENTO
DSP   130
MHP   127
ANAP   79
DYP   84
AKP   53
SP   48
BAĞIMSIZ   19
BOŞ   10
TOPLAM   550
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır