kapat
22.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

İstanbul'da tiyatro

* Kent Oyuncuları, ABD'de kapalı gişe oynayan Pulitzer Ödüllü 'Çözüm'ü, 21 Kasım'da sahnelemeye başlayacak. David Auburn'un yazdığı, Yıldız Kenter'in yönettiği oyunda, farklı yaşamların içine matematiğin büyüsüyle girilip, delilik-dahilik, hırs-aşk gibi ikilemler sorgulanıyor.

* Dostlar Tiyatrosu'nda Nâzım Hikmet'in eserlerinden Genco Erkal'ın uyarladığı "İnsanlarım" haftasonu, Can Yücel'in şiirlerinden yine Erkal'ın oyunlaştırdığı "Can" 23-24 Kasım'da, Tankred Dorst'un yazdığı "Oyuncu" 25 Kasım'da sahnelenecek.

* Tiyatro ve sinema oyuncusu Cem Davran'ın yazıp oynadığı Beyefendi adlı oyun 22 Kasım'dan itibaren Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde izlenebilecek.

* Enka Vakfı'nın düzenlediği "Kültür Programı 2001"e, 20 Kasım'da Tiyatro İstanbul, yeni oyunu "Çılgın Haftasonu" ile konuk olacak. Marc Camoletti'nin yazdığı oyunda, haftasonunu sayfiye evlerinde geçirmek isteyen bir çiftin başına gelen komik olaylar konu alınıyor.

KONSER
* İdil Biret, 18 Kasım Pazar akşamı Atatatürk'ü Anma Konseri'nde sahnede. Konser, CRR Müzik Dostları Derneği ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı işbirliğiyle Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek.

* 20 Kasım'da Devlet Devrim Öztaş'ın piyano resitali İtalyan Kültür Merkezi'nde izlenebilecek.

* İş Sanat Kültür Merkezi'nde 20 Kasım Salı günü Kani Karaca'nın katıldığı "Ramazana Vuslat", 21 Kasım Çarşamba günü Lars Vogt piyano resitali yer alıyor.

* İstanbul Devlet Opera ve Balesi 21 Kasım'da AKM'de Strauss'un "Yarasa" operetini, 23 Kasım'da "Viyana Esintileri/Opera Akşamı"nı sunacak.

SİNEMA-TARİH BULUŞMASI
Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından düzenlenen "4. Uluslararası Sinema-Tarih Buluşması başlıyor. Bu yıl "Hoşgörü ve İnsan Hakları" ana temasıyla düzenlenen buluşma kapsamında, 38 ülkeden 96 yönetmenin 107 filminin yanı sıra çeşitli sergi, panel ve söyleşiler de bulunuyor. 23 Kasım'a dek sürecek festival boyunca, sanatseverler tüm film gösterimlerini Beyoğlu Alkazar, Atlas, ve Levent'teki TÜRSAK sinemaları, Fransız, Alman Kültür Merkezleri, Boğaziçi ve Bilgi Üniversiteleri ile AKM`de ücretsiz olarak izleyebilecek. Buluşmada, sinemaseverler Andrej Wajda, Krzystof Zanussi gibi önemli yönetmenlerin yanı sıra, Türkiye'de pek bilinmeyen Ermenistan sinemasından örnekleri de görme imkânı bulacak.

SERGİ: (İSTANBUL)
. Sabine Buchmann Yamanlar'ın "Su" konulu minyatür sergisi Teşvikiye eri Oda'da, Demet Yersel'in Kadın ve Suret sergisi İstiklal Caddesi Garanti Sanat Galerisi'nde, Tülin Onat'ın "Plastik Rüzgar Gülü" başlıklı resim sergisi İş Sanat Parmakkapı Galerisi`nde, "Ustalar'dan Seçmeler" sergisi Nişantaşı Kanat Beyazıt Sanat Galerisi'nde, Şeyma Üstüner'in heykel sergisi ise Teşvikiye Nelli Sanatevi'nde izlenebilir.

* Bebek'te yeni kurulan Bebek Sanat Galerisi, 2 yıllık bir hazırlık aşamasından sonra ilk etkinliğini düzenliyor. Adnan Çoker ve Mustafa Ata'nın Yapı ve İçgüdü başlıklı sergisi 6 Kasım-10 Aralık günleri arasında görülebilir. Tel: 0 212 287 67 66 * Canan Tolon, 2 Kasım-24 Aralık günleri arasında Maçka Galeri Nev'de. Tel: 0 212 231 67 63

. Demet Yersel'in resimleri 7 Kasım'dan itibaren Beyoğlu Garanti Sanat Galerisi'nde. Sergi 3 Aralık'a kadar Pazar günleri hariç her gün saat 11.00-19.00 arası gezilebilir. Tel: 0 212 293 63 71 * Tülin Onat'ın son dönem yapıtlarını bir araya getiren Plastik Rüzgâr Gülü başlıklı sergi 2-23 Kasım arasında İş Sanat Parmakkapı Galerisi'nde izlenebilecek. 0 212 244 20 21

* Erol Akyavaş'ın "Öbür Dünyalarda" başlıklı fotoğraf sergisi Teşvikiye Pamukbank Fotoğraf Galerisi'nde Pazar pazartesi hariç her gün saat 10.00-19.00 arası görülebilir. Tel: 0 212 236 67 90

. İş Sanat Kibele Sanat Galerisi'nde Şakir Eczacıbaşı'nın "Kapılar/Pencereler" başlıklı sergisi 30 Kasım'a dek izlenebilir.

Tel: 0 212 316 15 60.

* Fotoğrafçı, araştırmacı Seyit Ali Ak'ın Remzi Kitabevi'nden çıkan "Erken Cumhuriyet Dönemi Türk Fotoğrafı 1923-1960" adlı kitabındaki dönemsel orijinal fotoğraflar 13 Ekim-30 Kasım arasında Galatasaray Ara Kafe'de sergilenecek. Tel: 212 245 41 05 İSTANBUL VE YAKIN ÇEVRESİ KÜLTÜR TURLARI
Novitas Turizm, İstanbul'u daha yakından tanımak isteyenlere yönelik kültür turlarına devam ediyor. Her hafta Pazar günleri düzenlenen gezilerde deneyimli rehberler tura eşlik ediyor. Ayrıntılı bilgi için

tel: 0 212 251 28 08

18 Kasım Pazar Haliç

25 Kasım Pazar, Bizans'tan günümüze İstanbul'un Çarşılar Bölgesi

2 Aralık Pazar, Kumkapı'dan Samatya'ya Dinler Mozaiki

9 Aralık Pazar, İstanbul'da Mimar Sinan Eserleri

16 Aralık Pazar, Haliç

23 Aralık Pazar, İstanbul'un Çeşme ve Sebilleri

ANKARA'DA KÜLTÜR-SANAT

SERGİ
Türkiye İş Bankası Ankara Sanat Galerisi, Kasım ayında Ergin İnan'ın sergisine ev sahipliği yapacak. Sergi 2-23 Kasım arasında.

Tel: 0 312 418 67 97

KONSER
Bilkent Senfoni Orkestrası, 20 Kasım'daki konserinde gitar sanatçısı Costa Costiyalis'e eşlik edecek. Şef Ernest Martinez Izquierdo'nun yönettiği orkestra ile sanatçı Costiyalis, konserde Falla ve Rodrigo'nun eserlerini yorumlayacak.

* Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), 23 ve 24 Kasım'daki konserlerinde viyolonsel sanatçısı Raphael Wallfish ile aynı sahneyi paylaşacak. Şef Juozas Domarkas`ın yönettiği orkestra, konserde Prokofief ve Mozart'ın yapıtlarını yorumlayacak.

TİYATRO

KÜÇÜK TİYATRO:
* "Bir Varmış İki de Varmış`` adlı çocuk oyunu, 18, 21 ve 22 Kasım'da sahnelenecek. Ali Meriç`in yazdığı, Gülizar Irmak'ın yönettiği oyunda, küçük bir kızın rüyasında Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş yıllarına gitmesi ve Bağımsızlık Savaşı'na, Cumhuriyet'in kuruluşuna, Atatürk'ün devrimlerine tanıklık etmesi anlatılıyor.

* 2002 Nâzım Hikmet Yılı nedeniyle sahnelenen "Bir Ölü Evi Yahut Merhumun Hanesi" adlı oyun, 20-30 Kasım günleri arasında izlenebilecek.

BÜYÜK TİYATRO :
* Edmund Morris'in "Tahta Çanaklar" adlı oyunu, 18 Kasım'da izleyiciyle beraber olacak. Nurtekin Odabaşı'nın yönettiği ve başrolünü üstlendiği eserde,

Adviye Öztürk, Bersun Goriça, Ali İpin, Berrin Öney ile Selçuk Özdoğan rol alıyor.

* Geçen sezon seyirciyle buluşan nevruz konulu "Bakhalar" adlı oyun, 20 ve 23 Kasım'da sahnelenecek. Tamer Levent'in rejisörlüğünü üstlendiği eserde, insanın benliğiyle yüzleşmesi, doğanın uyanışıyla beraber ele alınıyor.

YENİ SAHNE:
* Furio Bordon'un kaleme aldığı "Son Aylar", 18 Kasım'da sahneleniyor. Oyunu Necdet Adabağ yönetiyor.

* "Elli Metre Yüksekten İçi Su Dolu Konserve Kutusuna Balıklama Atlamak" isimli yapıt, 20-30 Kasım günleri arasında Yeni Sahne'de...

ALTINDAĞ TİYATROSU:
* "Cengizhan'ın Bisikleti", 18 Kasım'da izlenebilir. Refik Erduran'ın yazdığı, Ferdi Merter'in yönettiği oyunda, çıkar hesapları, eşler arası çatışma, piyasadaki ekonomik çöküntü Cengiz Han'ın traji komik öyküsü çerçevesinde anlatılıyor.

* Münir Canar'ın yazıp yönettiği "Geçmiş Zaman Olur Ki", 20-25 Kasım günleri arasında başkentli sanatseverlerle birlikte olacak.

İRFAN ŞAHİNBAŞ ATÖLYE SAHNESİ:
* Aristophanes'in M.Ö 422 yılında kaleme aldığı "Eşekarıları" oyunu yarın görülebilecek. Sabahattin Eyüboğlu'nun Türkçe'ye kazandırdığı antik komedyada, dönemin adalet kavramını hicvediliyor. Eserin yönetmenliğini Ayşenil Şamlıoğlu üslenirken, Münir Canar, Kemal Başar, İpek Bilgin, Adnan Erbaş, Ahmet Mümtaz Taylan başlıca rolleri paylaşıyor.

* Joshua Sobol'un yazdığı, Ahmet Necdet'in Türkçeye kazandırdığı "Getto", 21 Kasım'dan itibaren hafta boyunca izlenebilecek. 2. Dünya Savaşı'nda Almanlar tarafından kurulan bir Yahudi Gettosu'nda yaşanılan olayları konu alan oyun, Erhan Gökgücü'nün rejisiyle izleyici karşısına çıkıyor. Yapıtın başlıca rollerini Ünsal Coşar, Hüseyin Avni Danyal, Funda Gökgücü, Ergün Uçucu, Ahmet Burak Bacıoğlu paylaşıyor.

ŞİNASİ SAHNESİ:
* Ankara Devlet Tiyatrosu'nun(ADT) "İkinci Caddenin Mahkumu" adlı oyunu, 21 Kasım Çarşamba günü seyirciyle buluşacak. Neil Simon`ın kaleme aldığı, Ege Aydan`ın yönettiği eserde, Serhat Nalbantoğlu, Servet Pandur, Şahap Sayılgan ve Hidayet Daş başlıca rollerde. Eser, 30 Kasım`a kadar Şinasi Sahnesi`nde seyredilebilecek.

ODA TİYATROSU:
* Tuncer Cücenoğlu'nun yazdığı, Ege Aydan'ın yönettiği "Matruşka" isimli yapıt, 20 Kasım'dan itibaren hafta boyunca sahnelenecek

OPERA/BALE

OPERA SAHNESİ:
* Orhan Şallıel'in "Çanakkale Şehitleri" adlı balesi, 19 Kasım'da izlenebilir.

* Stolze ve Scarlatti'nin "Hırçın Kız" balesi, 21 Kasım Çarşamba günü seyirciyle beraber olacak.

* Verdi'nin "Don Carlo" operası 22 Kasım Perşembe günü seyredilebilecek.

KONSER

CSO
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), 23 ve 24 Kasım'daki konserlerinde viyolonsel sanatçısı Raphael Wallfish ile aynı sahneyi paylaşacak. Şef Juozas Domarkas'ın yönettiği orkestra, konserde Prokofieff'in "Symphonie Concertante" ve Mozart'ın "40. Jüpiter Senfonisi"nden oluşan programla seyirciyi selamlayacak.

BİLKENT KONSER SALONU:
Bilkent Senfoni Orkestrası, 20 Kasım'daki konserinde gitar sanatçısı Costa Costiyalis`e eşlik edecek. Şef Ernest Martinez Izquierdo`nun yönettiği orkestra ile sanatçı Costiyalis, konserde Falla'nın "Suites Homenajes" ve "Üç Köşeli Şapka" adlı yapıtları ile Rodrigo'nun "Concierto de Aranjuez"ini yorumlayacak.

EGE'DE KÜLTÜR/SANAT

TİYATRO
KONAK SAHNESİ: İzmir Devlet Tiyatrosu, hafta boyunca Taner Çelik'in yazdığı "Öykülerin Azizliği" adlı oyunu sahneliyor.

KARŞIYAKA RAGIP HAYKIR SAHNESİ:
* Memet Baydur'un yazdığı, Doğan Yağcı'nın yönettiği "Düdüklüde Kıymalı Bamya" adlı oyun 4 gün boyunca sahnelenecek.

BORNOVA UĞUR MUMCU SAHNESİ:
* Üç gün boyunca, Orhan Asena'nın yazdığı, Çetin Köroğlu'nun yönettiği ve "Deli Yani" rolünü üstlendiği "Atçalı Kel Mehmet" izlenebilir. Oyun 20 ve 21 Kasım günlerinde Salihli turnesine gidecek.

HAMLE TİYATROSU'NDAN PRÖMİYER
İzmir'in özel tiyatrolarından Hamle Tiyatrosu, bu hafta sezonu açıyor. Richard Wass'ın yazdığı ve Ali Haydar Erçığ'ın yönettiği "Katil" adlı oyun, 16 Kasım Cuma akşamı saat 20.30'da D.E.Ü Sabancı Kültür Sarayı'nda sahnelenecek.

* İzmir Sanat etkinlikleri kapsamında da Bilsak Tiyatro Atölyesi oyuncuları, "İyi Hava Kötü Hava" adlı oyun ile tiyatroseverlerle buluşuyor. Oyun, 16 Kasım Cuma akşamı saat 20.30, 17 Kasım Cumartesi saat 17.00 ve 20.30'da İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde sahnelenecek.

* Anton Çehov'den uyarlanan eserin tasarım ve kurgusu Nihal Koldaş'a, ışık düzeni ve müzikleri Alp Giritli`ye ait..

OPERA/BALE
13 Kasım'da prömiyer yapan Carmen operası ay boyunca sahneleniyor.

Elhamra Sahnesi'nde sergilenecek eserin başlama saati 20.00.

* İZDOB, 17 Kasım Cumartesi ve 20 Kasım Salı akşamı "Romeo ve Juliet" balesini sahneliyor.

* Harvey Schmidt'in "Fantastik" adlı müzikali de repertuvarda yer alıyor.

SERGİ
* İzmir Devlet Resim ve Heykel Müzesi:

DEÜ Güzel sanatlar Fakültesi Tekstil sanatçılarının sergisi 30 Kasım'a kadar gezilebilir.

Başak Sigorta Sanat Galerisi:
Lale Temelkuran'ın "Zamanı Taşımak" isimli resim sergisi 30 Kasım'a kadar görülebilir.

İş Bankası İzmir Sanat Galerisi:
Selin Işın ve Yiğit Yazıcı'nın sergisi 17 Kasım'a kadar açık kalacak.

* 21 Kasım Çarşamba günü Özlem ve Şafak Borazan'ın resim sergileri açılıyor. Bu sergi de 8 Aralık'a kadar gezilebilir.

* Fransız Kültür Merkezi:
"Bir usta bir dünya: Halikarnas Balıkçısı" arşiv sergisi 30 Kasım'a

kadar görülebilir.

* TCDD Sanat Galerisi:
Behçet Feyyaz Canlı'nın atları betimlediği resim sergisi, 28 Kasım'a kadar açık kalacak.

* İZOTAŞ Sanat Galerisi: Foto Muhabirleri Derneği'nin "Haber Fotoğrafları" sergisi, 18 Kasım'a kadar gezilebilir.

* 22 Kasım'da "Öğretmenler Günü" fotoğraf sergisi açılacak. Sergi 16 Aralık'a kadar görülebilir.

* Çetin Emeç Sanat Galerisi:
Yaşar Ürük'ün "Al Gözüm seyreyle İzmir'i" fotoğraf sergisi 21 Kasım'a kadar açık kalacak.

* Alman Kültür Merkezi Sergi Salonu:
Sevgi Ürüm Kulaksız'ın resim sergisi 23 Kasım'a kadar gezilebilir.

* İletişim Kitabevi:

Gazi Yüksel'in "Foto-Origamik Çağrışımlar" fotoğraf sergisi 3 Aralık`a kadar açık kalacak.

* TÖMER İzmir Şubesi: Destek İşitme Engelliler Merkezi'nin karma resim ve elişi sergisi 2 Aralık'a kadar gezilebilir.

* Selçuk Müzesi:
Yıldız Demir'in cam üzerine işlemelerine yer aldığı sergi, 30 Kasım'a kadar gezilebilir.

* Muğla Devlet Güzel Sanatlar Galerisi: Atatürk haftası nedeniyle Büyük Önder'in hayatını içeren fotoğraflarla, Muğla'daki sanatçıların Atatürk ile ilgili yağlıboya ve suluboya resimlerinin yer aldığı sergi 24 Kasım'a kadar görülebilir.

* Muğla Üniversitesi Sergi Salonu: "Resim, Takı Tasarımı ve Taş Süsleme, Halı, Mobilya ve Dekorasyon, Ebru Sanatı Sergisi" 17 Kasım'a kadar gezilebilir.

SERGİ (BODRUM)
Bodrum Marmara Koleji bünyesindeki Halikarnassos Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde Enis Sağduyu'nun Çelişkiler sergisi yer alıyor. Sergi, 9 Kasım-30 Kasım 2001 tarihleri arasında izlenebilir. Tel: 0 252 358 61 13

EGE'DE KÜLTÜR/SANAT

TİYATRO

KONAK SAHNESİ:
İzmir Devlet Tiyatrosu, hafta boyunca Taner Çelik'in yazdığı "Öykülerin Azizliği" adlı oyunu sahneliyor.

KARŞIYAKA RAGIP HAYKIR SAHNESİ:
* Memet Baydur'un yazdığı, Doğan Yağcı'nın yönettiği "Düdüklüde Kıymalı Bamya" adlı oyun 4 gün boyunca sahnelenecek.

BORNOVA UĞUR MUMCU SAHNESİ:
* Üç gün boyunca, Orhan Asena'nın yazdığı, Çetin Köroğlu'nun yönettiği ve "Deli Yani" rolünü üstlendiği "Atçalı Kel Mehmet" izlenebilir. Oyun 20 ve 21 Kasım günlerinde Salihli turnesine gidecek.

HAMLE TİYATROSU'NDAN PRÖMİYER
* İzmir'in özel tiyatrolarından Hamle Tiyatrosu, bu hafta sezonu açıyor. Richard Wass'ın yazdığı ve Ali Haydar Erçığ'ın yönettiği "Katil" adlı oyun, 16 Kasım Cuma akşamı saat 20.30'da D.E.Ü Sabancı Kültür Sarayı'nda sahnelenecek.

* İzmir Sanat etkinlikleri kapsamında da Bilsak Tiyatro Atölyesi ncuları, "İyi Hava Kötü Hava" adlı oyun ile tiyatroseverlerle buluşuyor. Oyun, 16 Kasım Cuma akşamı saat 20.30, 17 Kasım Cumartesi saat 17.00 ve 20.30'da İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde sahnelenecek.

. Anton Çehov'den uyarlanan eserin tasarım ve kurgusu Nihal Koldaş'a, ışık düzeni ve müzikleri Alp Giritli`ye ait..

OPERA/BALE
* 13 Kasım'da prömiyer yapan Carmen operası ay boyunca sahneleniyor.

Elhamra Sahnesi'nde sergilenecek eserin başlama saati 20.00.

* İZDOB, 17 Kasım Cumartesi ve 20 Kasım Salı akşamı "Romeo ve Juliet" balesini sahneliyor.

* Harvey Schmidt'in "Fantastik" adlı müzikali de repertuvarda yer alıyor.

SERGİ
* İzmir Devlet Resim ve Heykel Müzesi:
DEÜ Güzel sanatlar Fakültesi Tekstil sanatçılarının sergisi 30 Kasım'a kadar gezilebilir.

* Başak Sigorta Sanat Galerisi:
Lale Temelkuran'ın "Zamanı Taşımak" isimli resim sergisi 30 Kasım'a kadar görülebilir.

* İş Bankası İzmir Sanat Galerisi:
Selin Işın ve Yiğit Yazıcı'nın sergisi 17 Kasım'a kadar açık kalacak.

* 21 Kasım Çarşamba günü Özlem ve Şafak Borazan'ın resim sergileri açılıyor. Bu sergi de 8 Aralık'a kadar gezilebilir.

* Fransız Kültür Merkezi:
"Bir usta bir dünya: Halikarnas Balıkçısı" arşiv sergisi 30 Kasım'a kadar görülebilir.

* TCDD Sanat Galerisi:
Behçet Feyyaz Canlı'nın atları betimlediği resim sergisi, 28 Kasım'a kadar açık kalacak.

* İZOTAŞ Sanat Galerisi: Foto Muhabirleri Derneği'nin "Haber Fotoğrafları" sergisi, 18 Kasım'a kadar gezilebilir.

* 22 Kasım'da "Öğretmenler Günü" fotoğraf sergisi açılacak. Sergi 16 Aralık'a kadar görülebilir.

* Çetin Emeç Sanat Galerisi:
Yaşar Ürük'ün "Al Gözüm seyreyle İzmir'i" fotoğraf sergisi 21 Kasım'a kadar açık kalacak.

* Alman Kültür Merkezi Sergi Salonu:
Sevgi Ürüm Kulaksız'ın resim sergisi 23 Kasım'a kadar gezilebilir.

* İletişim Kitabevi:
Gazi Yüksel'in "Foto-Origamik Çağrışımlar" fotoğraf sergisi 3 Aralık`a kadar açık kalacak.

* TÖMER İzmir Şubesi: Destek İşitme Engelliler Merkezi'nin karma resim ve elişi sergisi 2 Aralık'a kadar gezilebilir.

* Selçuk Müzesi:
Yıldız Demir'in cam üzerine işlemelerine yer aldığı sergi, 30 Kasım'a kadar gezilebilir.

* Muğla Devlet Güzel Sanatlar Galerisi: Atatürk haftası nedeniyle Büyük Önder'in hayatını içeren fotoğraflarla, Muğla'daki sanatçıların Atatürk ile ilgili yağlıboya ve suluboya resimlerinin yer aldığı sergi 24 Kasım'a kadar görülebilir.

* Muğla Üniversitesi Sergi Salonu: "Resim, Takı Tasarımı ve Taş Süsleme, Halı, Mobilya ve Dekorasyon, Ebru Sanatı Sergisi" 17 Kasım'a kadar gezilebilir.

ANTALYA'DA KÜLTÜR-SANAT

TİYATRO
* Antalya Devlet Tiyatrosu (ADT), geçen sezon sahnelediği "Yalancı Aranıyor"u, yoğun istek üzerine yeniden sunmayı sürdürüyor. Dimitri Psathas'ın yazdığı ve Mine Acar'ın yönettiği oyun, 17 Kasım Cumartesi günü izlenebilecek.

* 21 Kasım Çarşamba günü, Ken Kesey'in yazdığı ve Yunus Emre Bozdoğan'ın yönettiği "Guguk Kuşu"nu sahnelenmeye başlıyor. Oyun, bir akıl hastasının, hastaneyi yöneten iktidara başkaldırmasını, bireyin, akıl yerine itaat bekleyen düzen karşısında mücadelesinikonu alıyor.

* Geçen haftayı, Ankara ve Bursa'da katıldığı festivallerde geçiren Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT), turneden dönüyor. ABT, 22 Kasım Perşembe günü Necati Cumalı'nın eseri "Derya Gülü"nü, 23 Kasım Cuma günü Metin Balay'ın yazıp yönettiği "Yobaz"ı, 24 Kasım Cumartesi günü de Nâzım Hikmet'in eserinden uyarlanan "Sevdalı Bulut"u sahneleyecek.

SERGİ

ANTALYA MÜZESİ SERGİ SALONU
Handan Yerlikaya'nın resim sergisi ise 16-30 Kasım günleri arasında gezilebilir.

ANSAN
Antalya Sanatçılar Birliği Galerisi'nde (Ansan) 9 Kasım'da açılan Gül Yasa ve Işık Aslıhan'ın resim-heykel sergisi, 25 Kasım'a kadar görülebilecek.

FALEZ SANAT GALERİSİ:
Can Özkaya'nın, 13 Kasım'da açılan "Hatlar ve Kuşlar" adlı hat, tezhip, ebru ve resim sergisi, 25 Kasım'a kadar açık kalacak.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır