kapat
22.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 RAMAZAN
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

  Zihniyet farklıydı
Ali İhsan Karacan Dünya Gazetesi'nde yayınlanan uzun makalesinde yine çarpıcı tespitlere yer verdi. Karacan son bir yılda bankacılık sektöründeki gelişmelere dikkat çekerek, "BDDK önceliği sistemin rehabilitasyonu konusunda politikalara vermeliydi. Ama bu politika BDDK'nın ilk yönetiminin programında hiç yer almadı.
Tüm Metin

  Kaybı göze al şirketini unut
Bir yandan Kavi'nin Yardımcısı Tanıl Küçük, öbür taraftan İKV Başkanı Meral Gezgin Eriş, liste hazırlığını sürdürüyor. İSO'da 15 yıl başkanlık yapan deneyimli sanayici Nurullah Gezgin'e kızı Meral Gezgin Eriş'in başkan adaylığını sorduğumuzda, "Bu işte taraf konumunda olmak istemem. O çalışıyor, ben seyirci konumundayım" dedi.
Tüm Metin

  Jordan'ın şortu Yeşim Tekstil'den
20 milyar dolarlık cirosuyla dünyanın en büyük tekstil şirketleri arasında yer alan Sara Lee ile iç giyim üretiminde anlaşma yapan Yeşim Tekstil, Hanes markası için boxer şort üretmeye başladı. Şortların tanıtımı için çekilen reklamda ise ünlü basketbolcu Michael Jordan oynuyor. Hanes markası Amerika iç giyim pazarının da en büyük markası olarak tanınıyor.
Tüm Metin

  Ne demek istedi?
Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş'in, IMF'den gelecek 10 milyar dolarlık kaynağa ilişkin "Bunun çok ciddi sosyal boyutu var" diye uyarıda bulunması, sendikalar arasında büyük tepki yarattı. Önceki gün New York'ta uluslararası yatırım kuruluşlarının temsilcileriyle biraraya gelen ve konuşmasında IMF'den gelecek...
Tüm Metin

  'Hazine taşıyamadığı yükü sırtımıza atıyor'
Özelleştirme İdaresi Başkanı Uğur Bayar, Hazine'nin sırtından önemli bir yükü kaldırmalarına rağmen kendilerine haksızlık yapıldığını söyledi. Özelleştirme uygulamaları gerekçe gösterilerek son dönemde İdare'ye yüklenildiğini belirten Bayar, "Özelleştirme kapsamına alınan kuruluşların battığı doğru değil. Aslında Hazine taşıyamadığı yükleri bizim sırtımıza atar duruma geldi" dedi.
Tüm Metin

  Patronlar TOBB'da toplandı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun evsahipliğindeki toplantıya TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı ile Sabancı Holding yöneticisi Ali Sabancı, Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan...
Tüm Metin

  Dolar işin dalgasında
Dolar tam anlamıyla dalga geçiyor. IMF'den 10 milyar dolar taze para geleceğinin netleşmesi ile iki günde 1 milyon 550 bin liradan 1 milyon 450 bin liraya kadar inen dolar, dün yeniden tırmandı. Piyasa kapanışında fiyat 1 milyon 500 bin liranın üzerine çıktı. Pazartesi günü hızlı düşüşünü başlatan doların değer kaybı Salı günü öğle saatlerinde 100 bin lirayı bulmuştu.
Tüm Metin



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır