kapat

17.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
GÜNGÖR MENGİ
Devir değişti..
Ulusların yaşamındaki dönemler, devletin başındaki kişinin adıyla anılır. Dün Türkiye tarihi bir dönüm noktasından geçti.

ÇETİN ALTAN
Durun bakın daha neler olacak...
Uğur Mumcu'dan sonra, Ahmet Taner Kışlalı suikastinin de tetikçileri yakalandı... Neden şimdiye kadar yakalanmadılar da, şimdi yakalanmaya başladılar mahut cinayet sanıkları?

CAN ATAKLI
Frak adeti artık tarihe karışacak
Meclis Başkanları her oturumda, Cumhurbaşkanları da yemin törenlerinde ve Cumhuriyet Bayramları'nda "resmi üniforma" olarak frak giyerler. Ama frak öyle bir giysidir ki kimine çok yakıştığı gibi kiminde de komik durur.

ZÜLFÜ LİVANELİ
Hukuk meltemi
Henüz güçlü bir rüzgar halini almadı ama Türkiye hafif bir hukuk meltemiyle serinlemeye başladı bile. Sorunlarımızın çözümü için gerekli anahtarın "hukuk" olduğu anlaşıldı. Yıllardır bir yana itilmiş olan hukuk kavramı tekrar tahtına oturuyor.

NECATİ DOĞRU
Kirtim... Kirt... Kilim!
Eruh'dan gözlemler... Siirt'in bir gün önceki toz bulutu, kül yağmuru ağır havası bu sabah uyandığımızda dağılmıştı. Sanki Mersin, Antalya iklimi... Parlak, ışıklı, insana umut aşılayan doğanın efendisi bir havada Eruh ilçesine gidiyoruz.

ŞÜKRÜ KIZILOT
İki ısrar ve 500 trilyonluk kayıp!..
İki konuda yapılan ısrar, devletin yaklaşık 500 trilyonluk gelir kaybına neden oldu. Yüzbinlerce Sabah okuru da bunun tanığı...

EMİN ÖZTÜRK
Faiz neden düştü? Ve sonrası?
Bütçe faiz harcamalarının geçtiğimiz on yıllık dönemde hızla yükselmesi ve vergi gelirlerinin önemli bir bölümünü yutmakta oluşu hepimizin malumu.

AHMET VARDAR
Bu adamların torpili kimden?...
Geçenlerde Mustafa Kılıç ve İbrahim Menekşe adlı kişilerin Beykoz, Sarıyer ve Rumeli Feneri'nde ruhsatsız olarak dalyan kurup, yumurtalı balıkları yakaladıklarını yazıp, yetkililere seslenmiştim.

MURAT BİRSEL
Taksi şoförü Ahmet
Kopenhag'a indik, organizasyon mükemmel. Dışişleri alarmda, etraf Dışişleri'ne mensup gençlerle kaynıyor, nasıl yardımcı oluruz diye koşuşuyorlar.

HINCAL ULUÇ
İnsanlar ve politikacılar...
Cumartesi gecesi Sultan Ahmet Rotary Kulübü beni Ahırkapı'daki Scala restorana davet etti.. Yunan Kavala Rotary Kulübü konuklarıymış..

SEDAT SERTOĞLU
Asli görev...
Şu sıralar hemen herkes merak ediyor ve şu soruyu soruyor: "MİT, niçin polisin yaptığı sorgu ve yakalamaların dışında kalıyor?"

İLKER SARIER
Söylemedikleri
Demirel dün veda etti... Vedasında da birçok konudan söz etti... Aşamalara, süreçlere, olgulara, değişimlere ve sayısız teknik ayrıntıya temas etti...

YAVUZ DONAT
Hayırlı olsun
Salı saat 15.00... Ahmet Necdet Sezer "TBMM Genel Kurulu'na" girdi... Önce ant içme... İstiklal Marşı... Ardından teşekkür konuşması.

RAUF TAMER
Dünkü Ankara...
Yeni Cumhurbaşkanı'nın Köşk'e çıkış tarzı nasıl sâde ise, eski Cumhurbaşkanı'nın eve dönüşü de o derece görkemli oldu. Halk Adamı tipi'nin iki ayrı örneği bu...

YAZARLAR E-POSTA LİSTESİ

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır