kapat

17.05.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hukuk yine hukuk
Cumhurbaşkanı Sezer, Meclis'teki ilk konuşmasında, anlamlı mesajlar vererek "çağdaş devlet" modelini çizdi; 15 kez de "hukuk" sözcüğünü tekrarladı.

"İran'a gitmiyorum"
Türkiye Cumhuriyeti'nin 10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den ilk karar: Tahran'da yapılacak İslam Konferansı Örgütü Toplantısı'na katılmayı düşünmüyorum.

Birkaç gün sonra görüşürüz
ANKARA'DA, dün, tarihi bir trafik yaşandı. Görevini Sezer'e devreden Demirel'in günüydü kelimenin tam anlamıyla. Sabahtan itibaren Güniz Sokak'ı doldurmaya başlayan vatandaşlar, Türkiye'nin tam bir mozaiğini yansıtıyordu. İşte Demirel'in ilk demeci:

Ve Sezer Köşk'te
Cumhurbaşkanlığı devir teslim töreni bir ilke sahne oldu. Çankaya Köşk'ünde eski ve yeni 3 cumhurbaşkanı biraraya geldi: Kenan Evren, Süleyman Demirel ve Ahmet Necdet Sezer.

Gül döktüler yollarına
Süleyman Demirel 5 ton gülsuyuyla yıkanan Güniz Sokak'ta "Nerde Galmıştık" pankartlarıyla karşılandı.

Fötr şapkasıyla yeniden Güniz'de
Evinin önünde toplanan muhteşem kalabalığın sloganlarıyla sözü kesilen Süleyman Demirel, "Bu sesler bana yabancı değil. Ama özlemiş olduğumu söylemeliyim" dedi.

Tantan'dan 3. bomba
Kışlalı cinayeti sanığı Ferhan Özmen, Üçok'u öldüren kitap bombayı hazırladığını itiraf etti. Sincan'dan çıkan cephanelikte Aksoy'u vuran silah bulundu.

İşte 'Nüfus Casusluğu'
Tantan'ın ortaya attığı 'Nüfus Casusluğu': Bir ülkeye turist olarak girilir. Ancak turistik gezi yerine o ülkede insan kaynakları ve istihbarat çalışmaları yapılır.

MİT Müsteşarı: Şahane başarı
Şenkal Atasagun, dün Meclis'te Turan Genç'in koluna girip, "Övünülecek bir başarıya imza attınız" dedi.

BABA'NIN ÇOK ÖZEL ANILARI (5)
Nazmiye Demirel neden konuşmaz?
Aslında Nazmiye Hanım bir zamanlar konuşurdu! İşte susmasının öyküsü. Demirel'in Çankaya'da görev yaptığı yedi yıl içinde Bayan Demirel "hiç konuşmadı."

Köşk'ten sonra hayat var mı?
Demirel gibi iktidarın zirvesine çıkmış kişileri, oradan indikten sonra nasıl bir yaşam bekliyor? İşte örnekler: Nixon (ABD), Mitterrand (Fransa), Gorbaçov (Sovyetler Birliği), Thatcher (İngiltere) ve bizden İsmet İnönü...

"Tasfiye edemezler"
Aldığı 521 oyla Kutan'ı zorlayan Abdullah Gül Kongre sonrasını değerlendirdi: Dürüst şekilde yarıştım. Partide ikinci parti olmayız. Bizi tasfiye edemezler...

Kutan'dan zeytin dalı
"Bu camiada rütbeler önemli değil" diyen Fazilet Partisi lideri Recei Kutan, genel başkan olarak ne kadar sorumluluğu varsa Gül'ün de o kadar sorumluluğu olduğunu söyledi

Teşkilatı ayıklayın
ERBAKAN Hoca'yı "14 Mayıs hüznü" sardı. Önceki gün yapılan FP Kongresi'nde açık desteğini verdiği Recai Kutan'ın yarışı az farkla kazanması en çok siyasi yasaklı Necmettin Erbakan'ı üzdü.

FP'nin avukatından şok açıklamalar
ÖNCE RP davası, şimdi de FP davasının avukatlığını üstlenen İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Şahin, kongrede "Erbakan ile FP sanki özdeşmiş gibi" görüntü verilmesinden rahatsız olduğunu söyledi.

Aba altından sopa gösterdi
KONGREDE alınan kritik sonuçtan sonra FP'de muhalif hareketi sindirmek için "sert bir başkanlık divanı" kurulması düşünülüyor.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır