kapat

20.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
TEBA

GÜNGÖR MENGİ
Bir ümit var
Demirel'in ikinci kez Cumhurbaşkanı seçilmesini mümkün kılacak Anayasa değişikliği sallanıyor. Gelişmeler, koalisyon liderlerini bu iş için ikinci bir zirve yapmaya mecbur edecek.

ÇETİN ALTAN
Fili yuttu bir yılan...
Bektaşi'ye sormuşlar:- Baba erenler, biliyor musun "tenasuh" nedir?Bektaşi:- Biliyorum, demiş, ruhun bir cisimden ötekine, bazı kere de insandan hayvana ve hayvandan insana geçmesidir. Özellikle de iktidarını korumak için her kılığa girebilen politikacıların, öldükten sonraki durumlarını da değerlendirmeye yarayan bir inançtır.

NECATİ DOĞRU
Paaa... Paaa... Patates kafa...!
Nüfusu 12 milyona dayanan İstanbul şehrinin en yoksul varoşu Esenyurt'da Belediye Niğde'den getirdiği patatesleri halka bedava dağıtıyordu.

HINCAL ULUÇ
Benim sevgili Patates'im..
Ah seni patates ah.. Ne olurdu, ben çocukken bu kadar bol olsaydın..1945 falanlar.. Savaş yılları.. Yoklar.. Yokluklar.. Ekmek karneyle.. Şeker, pirinç karneyle.. Sebze.. Öyle sera mera yok.. Her sebze mevsiminde.. Kışın sadece kış sebzeleri.. Patates.. Yer elması.. Kereviz..

CENGİZ ÇANDAR
Türkiye-İran farkı...
Süleyman Demirel'in Türkiye'nin üzerinde nasıl bir yük oluşturduğu, ülkenin gündemini tıkamasından ve gözleri sürekli "içe dönük" tutmasından da belli.

SELAHATTİN DUMAN
Kızıl saç modasının aslı..
Bizim kadınlarımız imaj yenileme işini otomatiğe bağlamış.. Ajda Pekkan ne yaparsa televizyondan görüp, hepsi aynı şeyi yapıyor..

RAUF TAMER
Şaka gibi...
Kafayı işlettik... 9 günlük bir tatil daha icad'ettik. Sanayi duracak... Devlet Çarkı ve Bürokrasi duracak... Piyasa, çarşı, pazar... ve de eğitim... belki de sağlık... hepsi duracak.

ASAF SAVAŞ AKAT
IMF teftişe geldi
Başlık benim değil. Bir gazete haberinden aldım. Çok yaratıcı buldum, başlığı atan arkadaşı kutlarım. Bence tam oturuyor.

YILMAZ KARAKOYUNLU
Güniz sokağa inmek...
Türkiye sıkıntılı günler yaşadı, yaşıyor. Yaşayacak da... Türk toplumu, kanaatkâr değil; sâkin mutluluklardan hoşlanmıyor. Debdebeli ve heyecanlı lezzetlerin peşine düşmemiz bundan...

ZÜLFÜ LİVANELİ
Göklerdeki babamız
Siz okuyor musunuz bilmem ama biz işimiz gereği her gün Türkiye'de çıkan bütün büyük gazeteleri okuyoruz.

GÜLAY GÖKTÜRK
Avukatlar neden öfkeli?
Baroların niçin böyle feveran ettiğini hiç anlayamadım doğrusu. Yıllardır devlet cezaevlerine hakim olamıyor, cezaevleri terör örgütlerinin kurtarılmış bölgeleri haline geldi, diye eleştiren biz değil miydik?

MURAT BİRSEL
Polise güvenen yüzde 65 güvenmeyen yüzde 35
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün sitesine (www.egm.gov.tr) girince Mustafa Kemal Atatürk imzalı, çok daha sık görmemiz gereken, bir deyişle karşılaşıyorsunuz:

ALİ ŞEN
Fenerbahçe'nin geleceği...
Son iki yılın Fenerbahçe'sine, Galatasaraylılar'ın çok mutlu olduğu bu son iki yıla bakmak lazım. Galatasaraylılar'ın çok istediği Aziz Yıldırım'a oy vermeyeceğim.

ŞÜKRÜ KIZILOT
17 milyarlık kira gelirine vergi yok!..
Peki 17 milyar lirayı aşarsa ne olacak? Ne olacağı var mı, o zaman 17 milyar lirayı aşan kısım için gelir vergisi ödenecek.

ABDURRAHMAN YILDIRIM
Tasarruf sahipleri ne yapıyor?
Türkiye mali piyasaları geçen yılın sonlarında ve bu yılın başlarında mükemmel beklentileri satın aldı. Ardından bu beklentilerin gerçekleşmesini beklemeye koyuldu.

FİLİZ ÇİÇEK BİL
İmzaladığınız sözleşme hayatınızı karartabilir
Sözleşme şartlarını okumadan imzalıyoruz. Okumadığımız yazılara attığımız imza ile büyük sorumluluk altına giriyoruz

TEVFİK YENER
ŞÜKRAN hanımın ünlü Avrupa köpek maması
O kadının adı bir anda gündeme oturmuştu. Oysa, Türkiye'nin dertleri çoktu. Örneğin: Yenice sigarasının zamlanarak 70 kuruşa satılması... Üstelik sigara bulmak zordu. Yoklukların yılları başlamıştı 1955'te...

YUSUF SARI
Borsa düşüşe direniyor
Borsa Endeksi üçüncü haftayı da düşüşle kapattı. Son bir seneyi incelediğimizde üst üst dört haftalık düşüşle kapanan hafta henüz yok.

ŞELALE KADAK
Koç şirketleri şeffaflaştı mecburiyetten!
Halka açık olmayan şirketlerin şeffaf olması mümkün değil diyebilirsiniz. Çok doğru ama bir farkla, şirket birleşmelerinde taraflardan biri halka açık, diğeri değilse, kapalı olan şirket birleşme sonrasında mecburen şeffaflaşıyor.

İLKER SARIER
Mandela olur mu?
Apo, uzun yıllar içerde yaşarsa efsaneleşirmiş... Yeni bir Mandela gibi olurmuş... Avrupa'nın gizli amacı da buymuş... Bizim memlekette, objektif şartların farklılığına bakmaksınız, yakıştırma yaparak tartışma yürütme hastalığı hiç geçmiyor.

YAZARLAR E-POSTA LİSTESİ

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır