kapat

20.02.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Limonlu Sufle
Malzemeleri (4 kişilik):
* 2 limon suyu
* 2 limon kabuğu rendesi
* 1/2 su bardağı süt
* Bir su bardağı krema
* 6 yumurtanın sarısı
* 1 su bardağı un
* 3 yumurta
* 1 yemek kaşığı nişasta
* 5 yemek kaşığı tereyağı
* 1/2 su bardağı toz şeker
* Süslemek için yeteri kadar pudra şekeri

HAZIRLANIŞI
Limon suyu, limon kabuğu rendesi, süt, krema, toz şeker ve nişastayı bir kapta karıştırıp ısıtın. Başka bir kapta tereyağını eritip, unu tereyağına yedirerek karıştırın. Yumurta sarılarını da ilave edip karıştırarak koyulaştırın. Karışımın pürüzsüz bir kıvam almasına özen gösterin. Limonlu karışımla unlu karışımı kısık ateşte ağır ağır karıştırarak birbirine katın. Diğer yumurtaları başka bir kapta iyice çırpın, elde ettiğiniz yeni karışıma ekleyin. 3-5 dakika daha karıştırarak pişirdikten sonra sıcak bir karışım elde etmiş olacaksınız. Sufle kalıplarının içlerini yağlayıp şekerleyin, hamuru kaplara pay edin. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirip üzerini pudra şekeri ile süsleyerek sıcak olarak servis yapın.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır