kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Ekim 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak
 
24 Saat
24 Saat
Coşkun Aral

Türk sineması da Frankfurt yolcusu

10.10.2008
Frankfurt Film Festivali'nde Türk Sineması, 1970-2008 yılları arasında yapılmış 22 uzun metrajlı film ve altı belgeselle temsil edilecek. 'Tüm Renkleriyle Türk Sineması' adı verilen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı, Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla gerçekleştirilen program, Ankara Sinema Derneği tarafından koordine ediliyor. Türkiye'de son 38 yılda yapılmış, bazıları önemli festivallerde ödüller almış, bazıları ise büyük gişe başarısı elde etmiş filmlerden oluşan bu seçkiyle sinemamızın tanıtılması amaçlanıyor.

FİLM MÜZESİ GÖSTERİMLERİ
Frankfurt Kitap Fuarı sırasında, Film-TV Forumu bölümünde açılacak Türkiye standında, son dönem Türk filmlerinin fragmanlarının yer aldığı DVD'ler, Kalan Müzik'in katkılarıyla hazırlanan Türk film müzikleri albümü, sinemamızla ile ilgili kitaplar, sinema endüstrimizi tanıtan bir rehber ile fuarda ve Frankfurt Film Müzesi'nde gösterimi yapılacak filmleri içeren bir katalog sergilenecek.

COŞKUN ARAL BELGESELİ
Kitap Fuarı'nda ayrıca 19 Ekim günü Anadolu'nun Renkleri: Düğün, Doğum, Ölüm (Peyami Çelikcan), Buçuk (Hüseyin Arus), İnsanın Ağaçla Dansı 'Kündekari' (Tuhfe Tezel), Bozkırın Gücü - Kangal (Coşkun Aral), Kula'da Üç Gün (Süha Arın) ve Troya (Rıza Baloğlu) adlı belgeseller izleyiciyle buluşacak.
Kitap Fuarı'ndaki film gösterimlerinin yanı sıra, 12 Ekim-26 Kasım tarihleri arasında Frankfurt Film Müzesi'nde de Türk filmleri toplu gösterimi yapılacak.