Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
3 Mayıs 2009, Pazar
Haberler
Spor
Günaydın
Ekler
Dosyalar
Servisler
Multimedya
Astroloji
Kültür-Sanat
İşte İnsan
Emlak
Çocuk
Yazarlar
Çizerler
Günaydın
Cuma
Cumartesi
Pazar
Emlak
Buzz
Gurme
Yazarlar
Güncel
Hobi
Röportaj
Gurme
İyi Yaşa
Türkler boğazından çok Boğaz'a düşkün
Londra'nın ünlü Çin restoranlarından biri geçtiğimiz yıl İstanbul'da şube açmıştı. Kişi başı yemeğin 500 TL olduğu söylenen restoran, Londra'daki süksesini burada yakalayamadı. Restoran müdürü Levent Çakır ile restoranın akıbetini konuştuk. Hakkasan, Londra'nın en ünlü Çin restoranlarından biri... ...
Hardaliye: Şarap desen şarap değil, şıra desen şıra değil
Kırklareli'ne özgü bir içecek olan Hardaliye, eski dönemlerde geleneksel yöntemlerle üzüm şırasını koruyabilmek...
Yapay aromalı yiyecekler çağı
"Izgara aroması da olur mu?" demeyin, bal gibi oluyor. Vanilyadan çileğe, tereyağından tarçına... Aklınıza gelen her...
Enginarla mantının kozmik uyumu
Kayserisi'ni, Özbek'ini, ıspanaklısını biliyorduk ama Cumhurbaşkanı Gül'ün, Obama için Köşk'te verdiği yemek...
Yemek kültürü kitaplarla yaşar
Zaman zaman bu köşede yeme içme kültürümüze ilişkin son çıkan kitapları tanıtıyorum. Geçenlerde yayımlanan ve...
Yemekte kadın erkek farkı
Almanya'da yapılan bir araştırma erkeklerin özellikle az pişirilmiş, kanlı etleri, acılı, baharatlı ve ağır...
Somon, köftesi bile var
Lüfer, hamsi gibi lezzetli balıklara alışkın pek çok Türk insanına tatsız tuzsuz gelse de somon, sağlığa çok faydalı...
Hisar'da kahvaltı keyfi
Boğaz'da, şehir stresinden uzak, kuş sesleri eşliğinde kahvaltı keyfi yapmak için Rumeli Hisarı'na giden çok....
Paskalya sofrası yumurtasız olmaz
Hıristiyan dünyası, Hz. İsa'nın göğe yükseldiği gün olarak kabul edilen Paskalya Bayramı'nı değişik ritüeller,...
Viyana'da yediğim mükemmel schnitzel'in sırrı
Viyana'da, St. Stephan katedralinin arkalarında küçücük bir lokantaya gittik. Buradaki olağanüstü schnitzel'in sırrı,...
Bahar, gurmelerin gözdesi uykulukla geldi
Fransa'da aristokratların gözdesi olan uykuluk, Michelin yıldızlı restoranların vazgeçilmezleri arasında. Türkiye'de...
Ot yemeklerini neden bu kadar ihmal ettik?
Baharla birlikte boy veren ebegümeci, radika, yabani kuşkonmaz gibi sağlıklı ot ve yabani sebzeleri doğadan...
Küreselleşme yoğurdumuzu bozdu
Kazanç uğruna yurtdışından ithal edilen yoğurtlar geleneksel Türk yoğurdunun yerini almaya başlıyor. Böyle giderse...
Sarkozy bile istese kimseye torpil yapmayız
Dünyanın en iyi restoranlarını belirleyen Michelin rehberi bu yıl 100. defa yayımlandı. 500 kişinin üzerinde...
Mutfak dostu iki kent: Antep ile Halep
Osmanlı İmparatorluğu'nun dağılmasından sonra aralarına sınır çekilen iki komşu kentin yemeklerinin benzerlikleri...
Yedi ayda uzman Şef yetiştiriyorlar
Misafirlerini sürpriz mönülerle ağırlamak isteyen ya da yumurta kırmaktan başka yemek bilmeyen biriyseniz,...
Meksika esintili Amerikan restoranı Türkiye'ye geldi
Dünyanın bir günde en çok margarita satan restoran zinciri Etiler'de bir şube açtı. Margarita çeşitleri kadar büyük...
Şifa niyetine yamyamlık
Tıp tarihçilerinin araştırmaları şoke edici gerçeklerle dolu. İnsan eti yiyerek iyileşme akımı, Avrupa'da 18....
Münih karnavalı Dansa ve içkiye doyurdu
Katoliklerin 40 gün et yemedikleri geleneksel perhiz dönemleri öncesinde Münih'te 'fasching', yani bir tür karnaval...
Sokak deyip geçmeyin
Simitçi, kokoreççi, balık-ekmekçi, şerbetçi, midye dolmacı, uykulukçu... Bize özgü yemek kültürünün en önemli...
GÜNÜN GELİŞMELERİ
EN ÇOK OKUNANLAR
Astıma koşarak kafa tutuyor
İbrahim Şahin 20 yıl astımdan çekti. Şimdi astımlıların...
Domuz gribi ve Türkiye
Tam kuş gribinden kurtulduk derken şimdi de domuz gribi çıktı...
Foçalılar, Marsilya yolunda
Foça'dan yola çıkarak pek çok kıyı kenti kuran Phokaialıların...
Yediğimiz önemli değil
Londra'dan sonra İstanbul'da açılan Çin restoranı başarılı...
Harçlıklar nereye gidiyor?
Farklı miktarda harçlıklar alan çocuklarımız, paralarını da...
Tırnaklar bakım ister
Sarp'ın yeri belli, kafam şimdi çok rahat
'Hayatım Sarp yüzünden sarpa sardı'
Abla meslektaşız, senden para almayız
Kızım Aslı ile film yapmak isterim
Bombanın patladığı gün Onat Kutlar'ın yanındaydım
Kadınlara değil klarnete sarılsınlar
Dünyamız paragöz ihtiyarların yönetiminde
Her teklife 'evet' demem
Peruğunu takıyor rolünü yapıyor!
Diyet aslında şöhret gibi!
Anne babalara harçlık konusunda öneriler
Gençler harçlıklarıyla ne yapıyor?
Yazarlar
AHMET ÖRS
Yapay aromalı yiyecekler çağı
"Izgara aroması da olur mu?" demeyin, bal gibi oluyor. ...
Gülse Birsel
Metin Sever
Turgay Noyan
Öncel Öziçer
Ahmet Örs
Yaşama Dair
Bu yaz mayonun yazı olacak
Plaj modasının bu yılki tahtına mayolar oturuyor. Tek askılı modeller, straplesler, fuşya tonları, çiçek desenleri, renk ...
İklime değil, vitrine gelenlere...
Vitrin deyince, sıra sıra dizilmiş mankenlerin farklı kıyafetlerle dışarıyı süzmeleri geliyor ilk önce aklımıza. ...
Teknoloji
Merceği takan video da çekiyor
Mercek takılabilen DSLR dijital fotoğraf makineleri hem HD kalitesine sahip oldu hem de video çekmeye başladı. ...
Seçmek için 2 gününüz kaldı
Ekranların sevilen programı Bilişim Dünyası En Beğenilen Bilişim Markalarını seçiyor.. ...