kapat

10.11.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
GÜNGÖR MENGİ
Saygı ve minnet
Milletçe minnet ve gurur duyduğumuz büyük eserlerin ve ideallerin yaratıcısı Atatürk'ü saygı ile anıyoruz.

ÇETİN ALTAN
Talancılığa karşı çıkmış ozanlardan zindan şiirleri
Globalleşme sürecinin saydamlaşma boyutu, Türkiye'yi de sarmaladıkça; ülkenin biten yüzyıl içinde de, Ankara egemenleri tarafından ne kadar kötü yönetilmiş olduğu büsbütün çıkıyor ortaya...

CAN ATAKLI
Hepsi de Atatürkçüydü!
Sahte Atatürkçüler, sanki Türkiye'de Atatürk'ü sevmeyen, ona karşı çıkan, onu kıyasıya eleştiren çok büyük bir çoğunluk varmış gibi propaganda yaptı bugüne kadar.

NECATİ DOĞRU
Cahilliğinizi törpüleyin!
Bir varmış bir yokmuş... Bir ülke varmış... Bir de Mustafa varmış. Ülke büyükmüş, adı Osmanlı İmparatorluğu imiş. İmparatorluk kötü yönetilmiş. Dünya savaşında yenilmiş. Yok olmuş. Mustafa o sırada sadece 13 yaşındaymış.

YAVUZ DONAT
Yunanlı gözüyle Atatürk
Yunan'ın İzmir'de denize dökülüşünden 12 yıl sonra... 1936'da... Bir Yunan yazarı "Kemal Atatürk" kitabı yazıyor.

SELAHATTİN DUMAN
Alem yıkıcıdır, yoktur yapıcı..
Aşık lafına böyle başlamış.. Bugünlere gözü değseydi "Kimi kuaför olmuş kimi modacı.." diye devam eder, sazını tıngırdata tıngırdata giderdi.. Dinleyen de lafından mana çıkartıp ister aklına yazar, ister tahta kaşık yapardı..

ŞÜKRÜ KIZILOT
Asgari ücret vergi dışı olabilir mi?
Yıllardır izleye izleye ezberlediğimiz bir film var. Ne zaman asgari ücretin tespiti gündeme gelse, hemen ardından, asgari ücretin vergi dışı bırakılacağı haberleri yayılır...

ZÜLFÜ LİVANELİ
Atatürk'ü "andıç"sız günlerde anmak
Gazi'nin ölüm yıldönümünü, Avrupa Birliği Katılım Ortaklığı Belgesi'ni tartıştığımız günlerde anıyoruz. Gündemimizde bu iki tarih birbirine denk düştü.

RUHAT MENGİ
Gurur, güven, ışık kaynağı
Türkiye'nin yetiştirdiği en önemli tarih uzmanlarından Cemal Kutay bana gönderdiği kitaplarını şöyle imzalamış;"Saygıdeğer Ruhat Mengi Hanımefendi'ye,

EMİN ÖZTÜRK
Bir suçluyu bulduk
Okuyucuların başlığa bakarak günün moda polisiye konularıyla ilgili bir yazı yazdığımızı düşünmeleri mümkün ama gerçek bu değil. Cari işlemler dengesinin "diğer mal ve hizmet gelirleri" altındaki "diğer gelirler" kaleminin 1999 yılında 1998 seviyesine göre keskin bir düşüş göstermesi epeydir kafamızı kurcalıyordu.

İLKER SARIER
Linç lumpenleri
Kendisine değer veren insan "linç"e katılmaz.

SEDAT SERTOĞLU
Niye kızıyoruz?
Türkiye, bugün AB üyesi bir ülke olsaydı, üye olmak isteyen bir başka ülkeden, bütün bunları yapmasını istemeyecek miydi?Bal gibi isteyecekti.. İstememesi garip bir davranış tarzı olurdu..

AHMET TAN
Et-tırnak
Dünyada Türkiye'nin Azerbaycan'dan daha candan bir dostu var mı? İki ulusun yakınlığını anlatmak için İki devlet, bir millet sözü kullanılıyor.

HINCAL ULUÇ
Şehir ve İnsan'ı hatırladınız mı?..
(Bir bilgisayar azizliği yüzünden salı günü çok eksik yayınlanan bu yazımızın tümünü yeniden köşemize koyuyoruz. Özürlerimizle..)Kadıköy Belediye Başkanı idi, Dr. Cengiz Özyalçın o sıralar.. Bir gece eşi ile Fenerbahçe burnundan geçiyorlardı.. Eşi sigara istedi.. Orada yedi tane büfe vardı yan yana.. Doktor, eşini arabada bırakıp büfeye doğru yürüdü ve ..

AHMET VARDAR
ATAM'ın kemikleri sızlıyor...
Bugün 10 Kasım, Atatürk'ün ölüm yıldönümü... Kendisini saygıyla anıyoruz. Ama sağlığında ne yaptıysa, onunla kaldık. Şu anda kemiklerinin sızladığı muhakkak... Bunu Amerika'da master yapan bir Türk öğrencisi bakın nasıl dile getiriyor;

M. NURİ YILMAZ
İnanca olan yöneliş
İnsanlık, 20. Yüzyıl'ın son çeyreğinde, sosyal, bilimsel, iktisadi ve teknolojik açıdan tarihin hiç bir döneminde görülmeyen düzeyde bir gelişme süreci yaşayarak 21. Yüzyıl'a büyük umutlarla girmiştir.

YAZARLAR E-POSTA LİSTESİ

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır