kapat

02 MART 1997 PAZAR

MGK'dan laiklik için 20 önlem

Milli Güvenlik Kurulu toplantısının sonunda yayınlanan bildiride özellikle, "yasalarla belirlenmiş kuralların gözardı edilerek, yapılan çağdışı uygulamaların da hukukun üstünlüğü ilkesiyle bağdaşmayacağı" ifadesinin kullanılması dikkat çekiyor.

Karadayı: Psikolojik rahatlama içindeler

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, Milli Güvenlik Kurulu'nda, Türkiye'nin bugün birçok sorunu bulunduğunu, özellikle komşularıyla ilişkilerinde bir düşman çemberinin içinde olduğunu vurguladı.

Çiller: TSK demokrasinin bekçisidir

Başbakan Yardımcısı Çiller, MGK Genel Sekreteri Kılıç'la görüştükten sonra yaptığı açıklamada, hiç kimsenin, demokrasinin kesintiye uğrayacağı gibi bir beklenti içine girmemesi gerektiğini söyledi.

Ecevit: Darbe söylentisi bitti

DSP lideri Ecevit, yaptığı yazılı açıklamada, "darbe söylentilerinin", hem toplumda huzursuzluğa yol açtığını hem de Türkiye'nin dış ilişkilerini olumsuz yönde etkiledini belirtti.

Baykal: Hükümet suçüstü yakalandı

CHP lideri Baykal, MGK bildirisinin yayınlanmasından sonra Türkiye'de Anayasa'nın öngördüğü anlamda bir hükümetin varlığından sözetme imkanı kalmadığını söyledi.

Yılmaz: Durum endişe verici

ANAP lideri Mesut Yılmaz, MGK bildirisinin "Hükümet için suç duyurusu" anlamına geldiğini belirterek, "Rejim bunalımı, yaşanması kaçınılmazdır" dedi.

Türkeş: MGK'nın uyarıları yerinde

MHP lideri Alparslan Türkeş, Milli Güvenlik Kurulu'nun tavsiyeleri, temennileri ve uyarılarının yerinde değerlendirmeler olduğunu bildirdi.

Erbakan: Bildiri mükemmel

MGK toplantısını değerlendiren Başbakan Erbakan, "Tam bir görüş birliği sağlandı. Geveze Türkiye'nin suni gündemleri iflas etti. Tansiyonu düşürmeli, lüzumsuz gerginlikleri önlemeli" dedi.

İran'da bilanço: 200 ölü

İran'da önceki gün meydana gelen depremde ölü sayısının 200'e yükseldiği, yaralı sayısının ise bini geçtiği bildirildi.

Vlore'de kanlı çatışma: 9 ölü

Arnavutluk'ta parasını bankerlere kaptıran halkın ayaklanması kanlı çatışmalara dönüştü.

MGK toplantısı dünyaya duyuruldu

Milli Güvenlik Kurulu'nun önceki gün geç saatlere kadar süren tarihi toplantısı dünyanın önde gelen Fransız haber ajansı AFP, Amerikan haber ajansı Associated Press, İngiliz haber ajansı Reuters ve dev medya kuruluşu CNN geniş yer ayırdı.

Para için öldürüldü

Bilecik yakınlarında önceki gün cesedi bulunan işadamı Turgut Ekşi'nin, söz verdiği 500 milyon lirayı ödemediği için sevgilisinin ailesi tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.

İran konsolosu ülkesine döndü

"İstenmeyen Kişi" ilan edilen Erzurum Başkonsolosu Said Zare, dün sabah eşi ve kızıyla birlikte Ağrı Gürbülak Sınır Kapısı'ndan İran'a geçerek Türk topraklarını terketti.

Dündar Kılıç torunuyla geldi

İstanbul Dolmabahçe Sarayı'nda çalışmalarını sürdüren Meclis Susurluk Araştırma Komisyonu, dün yeraltı dünyasının ünlü ismi Dündar Kılıç'ı dinlendi.

Şaban ile Şirin

Kemal Sunal'ın canlandırdığı sevimli kahraman Şaban, hayatın acılarıyla küçük yaşta tanışan ve evden kaçan minik arkadaşı Şirin'le her hafta Çarşamba saat 21.00'de atv ekranlarına konuk olacak

"Dışişlerinde CIA Köstebeği"

Yıllarca Rusya hesabına çalışan CIA ajanı "Köstebek" lakaplı Ames, hapiste yazdığı kitapta "Türk dışişlerinden birçok yetkiliyi satın aldıklarını" öne sürdü.


© COPYRIGHT 1997 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Bu sayfa YÖRE Elektronik Yayımcılık tarafından hazırlanmıştır. Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr
YÖRE Elektronik Yayimcilik A.S.