kapat

02 MART 1997 PAZAR

Türkeş: MGK'nınuyarıları yerinde

MHP lideri Alparslan Türkeş, Milli Güvenlik Kurulu'nun tavsiyeleri, temennileri ve uyarılarının yerinde değerlendirmeler olduğunu bildirdi.

Ankara- MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği toplantı salonunda düzenlenen "Parti İçi Eğitim Faaliyetleri" programı öncesinde bir basın toplantısı yaptı.

Türkiye'nin kritik bir dönemden geçtiğini belirten Türkeş, bunun siyasetçilerin tutarsızlığından kaynaklandığını söyledi. Bundan dolayı önceki gün dokuz saat süren bir MGK toplantısına şahit olunduğunu hatırlatan Türkeş, şunları kaydetti:

"Toplantı sonrasında Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği'nin tavsiyeleri, temennileri ve uyarıları yerinde değerlendirmelerdir. Özellikle hukukun üstünlüğü prensibi ile demokratik hukuk devletinin güçlenmesini hedef alan tespitlerin Anayasa ile laik, demokratik ve sosyal hukuk devletine saygının Bakanlar Kurulu'na bildirilmesi, yarınlarımız açısından hayli önem taşıyan işaretlerdir. Bütün bunlara demokrasimizin, parlamenter düzenimizin, laik ve hür yaşayışımızın ana kaynakları zedelenir hale geldiğinden varılmıştır."

IMF ile ilişkilerin belirsizliğinin ortada olduğunu kaydeden Türkeş, "Kredi notumuzun düşürüleceğinden söz edilmektedir. Siyaseten dar boğaza girmiş bir yapının iktisaden de çökeceğini söylemek kehanet değildir" dedi.

Hemen bir erken seçime yönelinmesi gerektiğini belirten Alparslan Türkeş, "Türkiye'yi kucaklayacak kadroların, sandıktan çıkmasının sağlanmasını siyasilerimize tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Türkeş, toplantı öncesinde, çoğunluğunu işadamlarının oluşturduğu 1980 öncesi Ülkü Ocakları yöneticilerini basına tanıtarak, MHP'ye katılma formlarını imzaladı. MHP Genel Başkanı Türkeş, gazetecilerin soruları üzerine, partisine bazı milletvekili katılımlarının da olacağını, görüşmelerinin sürdüğünü söyledi.


© COPYRIGHT 1997 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Bu sayfa YÖRE Elektronik Yayımcılık tarafından hazırlanmıştır. Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr
YÖRE Elektronik Yayimcilik A.S.