kapat

02 MART 1997 PAZAR

Dündar Kılıç torunuyla geldi

İstanbul Dolmabahçe Sarayı'nda çalışmalarını sürdüren Meclis Susurluk Araştırma Komisyonu, dün yeraltı dünyasının ünlü ismi Dündar Kılıç'ı dinlendi.

Gazetecilerin görüntü almasını istemeyen Dündar Kılıç, sabahın erken saatlerinde Dolmabahçe Sarayı'na gelerek, saat 10.00'a kadar komisyon üyelerini bekledi. Kılıç ifade verirken, öldürülen kızı Uğur Çakıcı'nın ilk eşinden olan oğlu 10 yaşındaki Onur da kapıda dedesini bekledi. Ancak, gazetecilerin ilgisinden sıkılan Onur, bekleyişini daha sonra dedesinin son model jipinde sürdürdü. Kılıç, komisyonda yaklaşık 2.5 saat kaldı. Çıkışta gazetecilerin soru yöneltmesini engellemek isteyen Kılıç'ın adamları, aracı Saray'ın çıkış kapısına getirdir. Dündar Kılıç da, gazetecilere hiçbir açıklama yapmadan araca binerek ayrıldı.

Davetli oldukları halde mazeret bildirerek ifade vermeye gelmeyen Genelkurmay eski Başkanı Necdet Üruğ ve MİT eski Müşteşari Burhanettin Bigalı'nın dinlenmesi ertelenince, komisyon, Kocaeli Çetesi'nin başı olduğu iddia edilen Mehmet Hadi Özcan'i dinlemek için saat 16.30'da Kocaeli'ne geçti.

Komisyon Başkanı Mehmet Elkatmış, "Dündar Kılıç'ın ifadesi sizi tatmin etti mi?" sorusuna "Tatmin etti desem ne olacak, etmedi desem ne olacak" yanıtını verdi.


© COPYRIGHT 1997 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Bu sayfa YÖRE Elektronik Yayımcılık tarafından hazırlanmıştır. Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr
YÖRE Elektronik Yayimcilik A.S.