kapat

02 MART 1997 PAZAR

Şaban ile Şirin

Kemal Sunal'ın canlandırdığı sevimli kahraman Şaban, hayatın acılarıyla küçük yaşta tanışan ve evden kaçan minik arkadaşı Şirin'le her hafta Çarşamba saat 21.00'de atv ekranlarına konuk olacak

Özgü Işık-Kadir Kaymakçı yazıyor

Hemen her gece TV'de mutlaka bir filmi yayınlanıyor. Kaçıncı kez tekrar edilirse edilsin, 7'den 70'e herkes ilk günkü keyifle filmlerini izliyor. Sözünü ettiğimiz Kemal Sunal'dan başkası değil.

Onun Türk Sineması'na kazandırdığı Şaban, Keloğlan ya da Nasrettin Hoca gibi toplumun çarpıklıklarını gözler önüne seren bir karakter haline geldi. Şimdi Şaban yepyeni bir diziyle atv ekranlarına konuk olacak: Şaban ile Şirin...

Kemal Sunal'ın başrolünü oynayıp yapımcılığını da üstlendiği 13 bölümlük dizi, sorunlu bir aile ortamından çocukluğun da verdiği cesaretle uzaklaşan Şirin'in, aradığı sevgiyi ve sıcaklığı hepimizin yakından tanıdığı Şaban'ın yanında bulmasını anlatıyor. Daha önce aynı konuda iki de sinema filmi çeken Sunal'ın küçük rol arkadaşı Tuğçe Gedik, bu rol için başvuran yüzlerce çocuk arasından seçildi.

Güldürürken düşündüren yapımları tercih ettiğini belirten Kemal Sunal, Oğuz Yalçın'ın yönettiği, Levent Evkuran'ın senaryosunu yazdığı dizinin büyük ilgi göreceğine inanıyor.

Sanatçı değil oyuncu

Gerçek hayatta son derece çekingen olan Sunal, "Bir insanın oyuncu olabilmesi için ille de yırtık olması gerektiğini düşünmüyorum" dedikten sonra ekliyor: "Ben çekingen bir adamın da star olabileceğini ispatladım. Türkiye'de insanlar sürekli basında yer alıp ekranlara çıkarlarsa sanatçı olacaklarını sanıyorlar. Oysa ben yıllarımı oyunculuk mesleğine verdim, çok çile çektim, çok aç kaldım ama yine de 'sanatçıyım' diyemiyorum. Sanatçılık çok daha büyük bir mertebeymiş gibi geliyor. Gençler de zorluklar çeksin demiyorum ama her mesleğin belli bir çilesi vardır. Tepeden inemezsiniz. Şimdiki gençler köşe dönmeye bakıyor. Önce parayı düşünüyor."

Lisans tezi hazırlıyor

25 yıl aradan sonra yeniden üniversiteye dönüp okulunu bitirdiğini, bunu da sadece gençlere örnek olmak için yaptığını belirten Kemal Sunal'ın bugünlerdeki en önemli uğraşı ise konusu kendi filmleri olan yüksek lisans tezi. Filmlerinin sinema ve televizyondaki durumu ve yarattığı sonuçları incelediği tezi için bu konuda çıkan kitapları, makaleleri ve üniversite araştırmalarını okuyor. Yaz aylarında sonuçlandırması gereken bu tezi verdikten sonra ise doktora imtihanına girecek. Üniversite kariyerini ne kadar daha devam ettireceğine ise bu sınavın sonucuna göre karar verecek.


© COPYRIGHT 1997 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Bu sayfa YÖRE Elektronik Yayımcılık tarafından hazırlanmıştır. Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr
YÖRE Elektronik Yayimcilik A.S.