kapat

02 MART 1997 PAZAR

Para için öldürüldü

Bilecik yakınlarında önceki gün cesedi bulunan işadamı Turgut Ekşi'nin, söz verdiği 500 milyon lirayı ödemediği için sevgilisinin ailesi tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.

Bilecik'in Osmaneli ilçesi Kumocakları mevkiinde öldürülmüş olarak bulunan ünlü Ekşioğlu ailesinden emlakçı Turgut Ekşi'nin, (53) birlikte olduğu 19 yaşındaki Zehra Ülkü'nün ailesi tarafından para için öldürüldüğü ortaya çıktı.

Üzerinden kimlik çıkmayan cesedin bulunmasından sonra harekete geçen Osmaneli Jandarma Komutanlığı ekipleri, ceset üzerindeki gömleğin markasından ve parmak izlerinden olayı araştırmaya başladı. Gömleğin satıldığı mağazaları araştıran jandarma, satınalındığı Gebze'deki bir mağaza ile aynı anda parmak izinden de ünlü işadamı Turgut Ekşi'nin kimliğini belirledi.

Bunun üzerine olayı çözen ekipler, Ekşi'nin sevgilisi Zehra Ülkü, babası Ömer, ağabeyi Ersin ve ablası İlknur'u gözaltına aldı. Osmaneli Jandarma Komutanlığı'na götürülerek sorguya alınan sanıklar, cinayeti Ekşi'nin kendilerine söz verdiği 500 milyon lirayı ödemediği için işlediklerini itiraf ettiler.

"Para sözü verdi"

Sanıkların ifadesine göre olay şöyle gelişti:

Turgut Ekşi ile Zehra arasındaki ilişkiyi öğrenen Ülkü ailesi, ünlü işadamının kendilerine 500 milyon lira vereceğini söylemesi üzerine ses çıkarmadılar. Alacakları parayı hesaba katarak 250 milyon liralık bir mobilya takımı alan Ülkü ailesi, daha sonra paranın kendilerine ödenmemesine sinirlendiler. Ülkü ailesi, Ekşi'ye "Kızımızı 350 milyon lira başlıkla başka birisine verdik" diye haber gönderdiler. Bunun üzerine hemen Ülkü ailesinin yanına giden Ekşi, parayı en kısa zamanda vereceğini söyledi.

Ancak, parayı alamayacaklarını anlayan Ülkü ailesi, Ekşi'yi öldürmeye karar verdi. Ekşi'nin arabasıyla yola çıkan Ülkü ailesi, Kumocakları mevkiinde durarak yanlarında getirdikleri rakı ve mezelerle sofra kurdular. Burada bir süre yemek yenildikten sonra keser ve bıçaklarla Ekşi'nin üzerine saldıran Ülkü ailesi, işadamını öldürdü ve üzerindeki 20 milyon lirayı da aldılar.

"Irzıma geçti"

Olayın ortaya çıkmasından sonra jandarmada ifade veren Zehra Ülkü ilk ifadesinde Ekşi'yi ırzına geçtiği için öldürdüğünü söyledi. Ancak daha sonra gerçekleri anlatarak Ekşi'yi para için öldürdüklerini itiraf etti. Jandarma yetkilileri, sorguları süren sanıkların önümüzdeki günlerde adliyeye sevk edileceklerini belirttiler.


© COPYRIGHT 1997 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Bu sayfa YÖRE Elektronik Yayımcılık tarafından hazırlanmıştır. Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr
YÖRE Elektronik Yayimcilik A.S.