kapat

02 MART 1997 PAZAR

Erbakan: Bildiri mükemmel

MGK toplantısını değerlendiren Başbakan Erbakan, "Tam bir görüş birliği sağlandı. Geveze Türkiye'nin suni gündemleri iflas etti. Tansiyonu düşürmeli, lüzumsuz gerginlikleri önlemeli" dedi.

Ankara- Başbakan ve RP Genel Başkanı Necmettin Erbakan, "MGK'da tam bir görüş birliği sağlandığını" belirterek, yayınlanan bildiride her şeyin çok mükemmel bir şekilde ortaya konduğunu söyledi.

Erbakan, partisinin, Genel Merkez'de yapılan "İl Başkanları ve İl Müfettişleri Toplantısı"nda, Cuma günkü MGK toplantısını değerlendirdi. MGK'nin ilk kez 9 saat süren bir çalışma yaptığını ve bunun bir rekor olduğunu ifade eden Erbakan şöyle konuştu: "Sayın Cumhurbaşkanımız, kıymetli Başbakan Yardımcımız, İçişleri ve Milli Savunma Bakanlarımız ve aynı zamanda kahraman ordumuzun Genelkurmay Başkanı ve bütün kuvvet komutanları ile birlikte saatlerce Türkiye'mizin her türlü meselesini baştan sonra gözden geçirdik. Bütün konularda tam bir fikir ve görüş birliği içinde olduğumuzu gördük."

'Balonları söndü'

MGK toplantısıyla bir kısım medyanın balonlarının söndüğünü öne süren Erbakan, "İflas etmişlerdir. İşleri olmadığı için önce Susurluk'la uğraştılar iki ay. Ondan sonra Fadime ve Ayşe ile uğraştılar. Bunun ardından gördüğünüz gibi ülkede tedirginlik huzursuzluk meydana getirmek için yalan temellere inşa edilmiş bir takım uydurma haberlerle halkımızı tedirgin etmek için ellerinden geleni yaptılar" diye konuştu.

Halkın sağduyusunun yüksek olduğunu, kalp gözünün açık bulunduğunu ifade eden Erbakan, "Bu nedenle Refah'a yapılan haksızlıkları gören vatandaşlarımız saflarımızda yer alıyor" iddiasında bulundu.

Baş mesele terör

MGK bildirisiyle her şeyin çok mükemmel bir şekilde ortaya konduğunu vurgulayan Erbakan şöyle konuştu:

"Ülkemizin baş meselesi terördür. Kahraman ordumuz 12 yıldan beri en zor şartlar altında bu terör belasından ülkemizi kurtarmak için cansiparane bir şekilde çalışmış, büyük bir başarı, büyük bir zafer kazanmıştır. Bugün Allah'a şükür terör olayları asgariye inmiştir. Teröristlerin sayısı fevkalade aşağıya düşmüştür ve terörist faaliyet gösterme mecalleri sona ermiştir. Şu anda yapmakta olduğumuz son bir tasfiyedir. Bu da en kısa zamanda sonuca kavuşturulacaktır. Bu son tasfiyenin kısa sürede başarılabilmesi için olağanüstü halin bir süre daha devam edilmesi zorunluluğu vardır."

MGK toplantısında Kıbrıs sorununun da tüm yönleriyle incelendiğini anlatan Erbakan, Kıbrıs'taki haklarımızın korunması için gerekli kararlılığın gösterileceğinin bir kez daha ifade edildiğini söyledi.

Erbakan, MGK toplantısında "bölücü faaliyetler" konusu üzerinde de ağırlıklı olarak durulduğunu, bölücü ve yıkıcı faaliyetlere derhal son verilmesi gerektiğinin altının çizildiğini bildirdi. Başbakan Erbakan, konuşmasının son bölümünde şu değerlendirmeyi yaptı :

İki ayrı Türkiye

"Bir süredir iki ayrı Türkiye'de yaşadık. Bunlardan biri icraatçı Türkiye iken, diğeri ise bir yazarımızın ifade ettiği gibi geveze Türkiye idi. Geveze Türkiye diyenler bir kez daha iflas etmiştir. Geveze Türkiye dosyası kapanmıştır. Bunu sürdürmek için kimse kendisinde mecal bulamayacaktır. Hak gelmiş, batıl zail olmuştur. Son olarak şuna işaret ediyorum. Dünkü MGK'da ülkenin huzur ve barışına hepimizin dikkat etmesi hususunda tam bir fikir birliğine vardık. Bundan dolayıdır ki ülkemizde hepimize düşen görev suni olarak meydana getirilmiş tansiyonları ve gerginlikleri ortadan kaldırmaktır. Hep beraber yeniden büyük Türkiye'nin gerektirdiği kanunları çıkarmak için seferber olmalıyız. Parlamentodaki muhalefet partileriyle de kardeşlik içinde olacağız, kısır çekişmelere son vereceğiz. Bunu temin etmek için partilerle gerekli temaslar yapılacaktır. Ülkemizde lüzumsuz, suni gerginlikler ortadan kaldırılacaktır.Ülkemizde kardeşlik, hoşgörü havası hakim olacaktır. Mesut insanların yaşadığı bir ülke olarak yeniden büyük Türkiye'yi kuracağız."


© COPYRIGHT 1997 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Bu sayfa YÖRE Elektronik Yayımcılık tarafından hazırlanmıştır. Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr
YÖRE Elektronik Yayimcilik A.S.