kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Mayıs 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kadıköy meydanında miting

CİHAN
Giriş Saati : 01.05.2009 15:25
Güncelleme : 01.05.2009 20:18
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Kadıköy meydanında miting
İstanbul'da 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı bayram havasında kutlamak isteyenler, Kadıköy meydanında toplandı. Devrimci İşçi Sendikalı Konfederasyonu (DİSK) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ise tercihini Taksim Meydanı'ndan yana kullandı. Resmi kuruluşlar dışında birçok işyeri de 1 Mayıs'ta açık kaldı. Buradaki işçiler, bayram gününü çalışarak geçirdi.

1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da farklı işçi manzaraları yaşandı. Bir tarafta işçiler 1 Mayıs'ı bayram havasında kutlarken, diğer yanda Taksim'e çıkan gruba katılmak isteyen marjinal sol gruplarla polis arasında çatışma yaşandı. Bu iki manzaradan farklı olarak bazı işçiler de 1 Mayıs'ı çalışarak geçirdi. Banka, resmi kurum ve kuruluşlar ile özel sektördeki bazı iş yerleri, 1 Mayıs'ta tatil yaptı. Ancak 1 Mayıs işçi bayramından habersiz olarak çalışan işçiler de vardı. Belediye işçileri, "Temizliğin bayramı olmaz" diyerek yollarda, boş alanlarda temizlik yaptı.
Duygularını dile getiren çalışan işçiler, "Haftalık iznimiz vardı, onu kullandık. Bugün de vardiya bize denk geldi, çalışıyoruz." dedi. Özel iş yerlerinde çalışan işçiler ise, "İşlerimizin yoğunluğu bu haftaya denk geldi. İşleri yetiştirmek için çalışıyoruz." şeklinde duygularını dile getirdi. Lokanta ve restorantlarda çalışan işçiler de 1 Mayıs'ta bayram yapamadı. Lokanta işçileri, bayram gününü fırın ve döner ocakları karşısında çalışarak geçirdi.

Zorunlu olarak 1 Mayıs'ta çalışanlar ise, güvenlik güçleri, gazeteciler, belediye işçileri ve sağlık işçileri gibi meslek grubu mensupları oldu.