kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Mayıs 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Başbuğ'un sözlerine tek itiraz DTP'den

30.04.2009
Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'un "TSK olarak biz demokrasiye, demokratik rejime, hukuk devletine bağlıyız ve saygılıyız. TSK'da farklı düşüncede olan kimse barınamaz, müsaade etmeyiz" sözlerine siyasi partilerden farklı tepki geldi. Siyasi parti yöneticilerin görüşleri şöyle:
AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş: Değerlendirilecek bir şey yok, olması gerekeni söyledi. Tersine söyleseydi enteresan olurdu. Sayın Genelkurmay Başkanı olması gerekeni söyledi. Türkiye demokratik laik, sosyal bir hukuk devletidir. Kimse bunun dışına çıkamaz. Çünkü her şey Anayasa'da tanımlanmıştır.
CHP Grup Başkan Vekili Kemal Anadol: Açık konuştu. Kullanılmış lav silahlarını gömmenin saçma bir iş olduğuna değindi. Bir anlamda savunma yapmıştır. Silahları gömmediklerini söylemiştir. Şimdi bütün sorumluluk o silahları bulan, arama yapanlardadır. Bu silahların sahiplerini bir an önce bulmaları gerekiyor. Gizlilik kararına rağmen, futbol maçı gibi canlı yayınlarla silah arama işlemini yaparak suç işleyenler artık sorulara yanıt vermelidir. Türk ordusu eskiden beni demokrasiye bağlı bir kurumdur, aksi düşünülemez.

'PARTİMİZİ HEDEF GÖSTERDİ'
MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural:
Sayın Genelkurmay Başkanı yaptığı konuşmayla bir takım çevrelerce, operasyonun içersine TSK'nın sokulmasından duyduğu rahatsızlığı ifade etti. Son derece dengeli ve bilgilendirici bir konuşma yapmıştır.
DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan: Genelkurmay Başkanı Başbakan'ın yerine oturmuş konuşuyor. Bilinmeyen bir şey söylemedi. Partimizi hedef gösterdi. Meclis'e de seçilmişlere de hiçbir saygısı olmadığını gösterdi. Kesinleşmiş bir mahkeme kararı olmadan da bütün milletvekillerini suçlama haddini kendinde buldu. Hiçbir demokraside bir Genelkurmay Başkanı bu kadar konuşamaz.