kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Mayıs 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Taksim'de ilginç pankart

AJANSLAR
Giriş Saati : 01.05.2009 11:34
Güncelleme : 01.05.2009 20:18
Yeni Haber
1 Mayıs gösterileri için KESK ve DİSK'in yanı sıra diğer grupların da yürüyüşleri devam ederken The Marmara Oteli'ne "1 Mayıs Pankartı" açıldı. Pankartta, "Buradan ateş açanlar bulunsun" yazıyor...
"Genç Siviller", The Marmara Otel'in 19'uncu katından aşağı "77, 1 Mayıs'ında buradan ateş edenler bulunsun" yazılı pankart sarkıttı.

İlk edinilen bilgiye göre protestocuların, bu odayı bir gün önce kiraladıkları iddia ediliyor.

1 Mayıs 1977'deki kutlamalar sırasında o zamanki adı Intercontinental otel olan binanın 19'uncu katındaki bazı odalardan meydana doğru otomatik silahlarla ateş açılmıştı. Yine Sular İdaresi'nin üzerinden de meydana yaylım ateşi gerçekleştirilmişti. "Genç Siviller" de bu durumu hatırlatmak için bir eylem gerçekleştirdi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

1977 TAKSİM MİTİNGİ

1977 yılında 500 bin işçinin katılımıyla tarihin en görkemli mitingi yapılmıştı. 1977 mitingi için iki ayrı güzergâh belirlenmişti. Bir kesim Beşiktaş'tan, diğerleri Saraçhane tarafından Taksim'e girerken, miting kalabalıktan dolayı ilan edilen saatte başlayamamıştı. Dönemin DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler konuşmasına henüz başlamıştı ki, Taksim meydanındaki en yüksek bina olan o zamanki adıyla İntercontinental Oteli, bugünkü adı ile The Marmara Oteli'nden topluluğa ateş açılmıştı. Çıkan izdihamda 35 işçi hayatını kaybederken hastaneye kaldırılan yaralılar arasından 2 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 37'yi bulmuştu.