kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Mayıs 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Korkmuyoruz, tedbirliyiz'

Ersan ATAR /ANKARA
01.05.2009
Terör örgütlerinin tehdidi altındaki eski bakan Türk'ün eşi Fatma Türk, "İster istemez kısıtlı bir yaşam oluyor ama korkmuyoruz" dedi..
Suikast girişiminden ikinci kez kurtulan eski Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'ün eşi Fatma Türk, korku içinde olmadıklarını ancak kendilerini belli tedbirleri almak zorunda hissettiklerini söyledi. Türk, "tehdit alan eski bakan eşi olma"yı anlatırken, "Biz yıllardır bu hayatın içindeyiz" diye söze başladı. Eşinin korumaları olduğunu belirten Türk, ancak sürekli koruma ile dolaşmanın istenen bir yaşam tarzı olmadığını söyledi.

YILLAR SÜREN ÖNLEM
Türk, önlemlerini anlatırken "İster istemez kısıtlı bir yaşam oluyor ama korku içinde de değiliz. İnsanın hayatta başına her şey gelebilir. Biz Allah'ın onu koruduğunu düşünüyoruz. Nitekim dün de korudu" dedi. Kendi yaşamını kısıtlamadığını ancak çocuklarının çok fazla ortada dolaşmadığını belirten Türk, "Örneğin onlar sürekli hedef olduğunu düşünerek babalarının makam arabasına hiç binmemişlerdir. Bu bir korku ifadesi değildir. Ben ve çocuklarımız günlük yaşamımızda huzurluyuz" diye konuştu. Fatma Türk, "Hayata Dönüş Operasyonu'nun eşinizin iradesi dışında devletin diğer kurumlarının dayatmasıyla yapıldığı ve eşinizin bu nedenle 'arada kaldığını' düşündüğünüz oldu mu?" sorusuna net yanıt verdi : "Eşim büyük bir cesaret ve inanarak olayın üzerine gitti. Bugün de yanlış yapmadığını görüyoruz. O dönemde ölüm oruçlarından etkilenen bazı mahkûmların anneleri, eşleri beni arayıp teşekkür ediyor. Bu yapılanın doğru olduğunu gösteriyor."

KORUMALARA ÖDÜL
Suikast girişiminin ardından Hikmet Sami Türk'ün koruma sayısı artırılırken, eski bakanı sadırıdan koruyan 6 polisin "Maaş taltifi" ile ödüllendirilmesi için girişim başlatıldı. Memurlara plaket verilmesi de planlanıyor.