kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Mayıs 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Taksim'de esnaf 1 Mayıs için gaz maskelerini aldı

30.04.2009
İstanbul, yıllar sonra resmi tatil olan 1 Mayıs'a hazır... 20 bin polis görev alacak. Tatil olduğu için yollar açık ama metro ve İDO seferleri yeniden düzenlendi. Taksim Meydanı'nda ise otobüsler bekleme yapamayacak..
Uzun yıllardan sonra ilk kez 'resmi tatil' olarak kutlanacak olan "1 Mayıs Emek ve Dayanışma" bayramında, polis İstanbul'da adeta kuş uçurtmayacak..
Sendikaların Taksim'de kutlama yapma yolundaki ısrarlı talepleri ise yine geri çevrildi.
Bu gelişme üzerine Türk-İş ve Hak-İş, 1 Mayıs'da kendilerine Kadıköy Meydanı'nı seçti. Türk-İş ve Hak - İş sendikaları sabah saat 09.00 itibariyle birer saat arayla 500'er kişilik gruplar halinde Taksim'e gelerek Kazancı Yokuşu'na çelenk koyacak. Daha sonra da iki sendika Kadıköy Meydanı'nda toplanıp bayramı kutlayacak. 5 bini Çevik Kuvvet 20 bin polis ise kentte güvenliği sağlayacak.

İSTİKLAL'E HD KALİTESİNDE İZLEME
- Kazlıçeşme ile Çağlayan Meydanı'nın talep olması halinde kutlamalara açılabileceği öğrenilirken, olası olaylara tedbir olarak İstiklal Caddesi'ne 20 adet HD kalitesinde görüntü alabilen ve yüz tanıma özelliği olan kamera takıldı. MOBESE kameralarından üç tane ise DİSK binası önüne yerleştirildi. Taksim'deki çöp kutuları da kaldırıldı.
- Resmi tatil olması nedeniyle kentte yollar kapatılmayacak. Ancak gelişmelere göre gerekli noktalarda trafik durdurulacak. İstanbul Valiliği de önlemler doğrultusunda Metro, İDO ve İETT seferlerinde bazı değişiklikler yaptı.

METRO VE İDO'DA DÜZENLEME
- Alınan karar gereğince toplu taşım seferleri şöyle olacak: Şişhane-Taksim ve Mecidiyeköy-Taksim istasyonları arasındaki metro seferleri, sabah 05.30'dan itibaren yapılmayacak. Hat, Mecidiyeköy -Atatürk Oto Sanayi Sitesi arasında çalışacak.
Kabataş-Taksim Füniküler Sistemi, 05.30'dan itibaren çalışmayacak. Taksim nostaljik tramvayı ve Kadıköy- Moda arası sefer yapan tramvay çalışmayacak.
- İDO'nun Kadıköy- Beşiktaş-Adalar iskelesinden yapılan vapur seferleri bu sabah saat 08.00'den itibaren Emniyet Müdürlüğü'nün uygun gördüğü başka iskelelerden yapılıyor. Taksim Meydanı'nda İETT otobüsleri bekleme yapmayacak.
- Geçtiğimiz 1 Mayıs'ta polisin attığı biber gazından bol bol nasibini alan Taksim esnafı ise bu yıl çareyi gaz maskelerini önceden almakta buldu. Taksim Meydanı'nda bulunan Çılgı Dürümcü çalışanı Fazlı Yılmaz, "Geçen yıl bol bol gaz yemiştik. Bu yıl için önlemimizi aldık. Bütün elemanlara maske aldık" diye konuştu.

Recai KÖMÜR - Ferit ZENGİN Hasan AY - Mustafa KAYA