kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Mayıs 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Makul sayı ile Taksim'e gideceğiz"

Giriş Saati : 01.05.2009 08:11
Güncelleme : 01.05.2009 20:18
Yeni Haber
Resmi tatil ilan edilen 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok şehirde kutlanıyor. ..
DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, "Sayı vermiyoruz, makul sayı ile Taksim'e gideceğiz" dedi.

DİSK Genel Merkezi önünde yaptığı açıklamada tüm işçilerin bayramını kutlayan Çelebi, "Bir olgunluk içinde, gayet düzgün bir şekilde sürecimizi devam ettiriyoruz. Şu ana kadar hiçbir olumsuzluk yok. Birazdan yönetici arkadaşlarımız, temsilci arkadaşlarımız ve yabancı konuklarımızla beraber Pangaltı'da buluşacağız. Orada diğer siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleriyle buluşarak Taksim'de anmamızı yapacağız. Biz bu bayramı daha etkin, daha çağdaş ve daha gerilimsiz koşulda Taksim'de yığınlarla kutlamak istiyorduk. Uzun mücadelenin ardından 1 Mayıs tatil oldu. İkinci bölüm özgürce Taksim'de 1 Mayıs'ı yüz binlerle buluşturmaktır. Bu nedenle kimse soğukkanlılığını bozmasın" dedi. Süleyman Çelebi, işçilere, tahriklere kapılmamaları uyarısında bulunarak, "Haftalardır 'biz çiçeklerimizle Taksim'de olacağız, taleplerimizi haykıracağız' dedik. Bugün de onu yapacağız. Gerilimsiz, sağduyulu bir şekilde 1 Mayıs'ın kutlanmasını istiyoruz. Sayı vermiyoruz, dediğimiz makul çerçevenin içerisinde kalacağız.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Makul sayı ile Taksim'de gideceğiz" diye konuştu.

Öte yandan, erken saatlerde DİSK binası önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik işçi grubu, şarkılar eşliğinde halay çekerek 1 Mayıs'ı kutladı.

TAKSİM MEYDANI ARAÇ GİRİŞLERİNE KAPATILDI

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim Meydanı araç girişlerine saat 03.00'ten itibaren kapatıldı.

Türk-İş, Hak-İş ile DİSK ve KESK'in öncülüğündeki sendikalarla, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin ayrı ayrı gerçekleştireceği anma ve kutlama etkinlikleri kapsamında Taksim Meydanı'nda güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkartıldı.

Meydan gece saat 03.00'ten itibaren araç girişlerine kapatılırken, yaya girişlerine üst araması ve kimlik kontrollerinin ardından izin veriliyor. Taksim Meydanı'nda panzerler eşliğinde çok sayıda polis konuşlandırıldı. Bazı askeri birliklerin de Harbiye Askeri Müze ve Kültür Sitesi içerisinde konuşlandığı gözlendi.

Bölgede, Harbiye'den Tarlabaşı istikametine araç trafiği normal olarak işliyor.

Bu arada, Şişli'deki DİSK Genel Merkezinde gece saatlerinden itibaren başlayan toplanmalar sabah saatlerinde arttı.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, sabah saatlerinde genel merkeze gelerek, buradaki yetkililere Taksim Meydanı'na makul sayıda girişe izin verileceği yönünde hatırlatma yaptı.

DİSK önündeki gruplar sloganlar atıp halay çekiyor. DİSK çevresinde de çok sayıda güvenlik gücü bulunuyor.

Sendikalar, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının toplanma yeri olarak duyurduğu Pangaaltı'nda da çok sayıda polis konuşlandırıldı. Bölgeye seyyar tuvaletler yerleştirildiği gözlendi.