kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Mayıs 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hain saldırıda 100 kilogram A-4 kullanıldı

Hüseyin KAÇAR-Ercan TOPAÇ /SABAH
01.05.2009
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 9 askerin şehit olduğu terörist saldırı ile ilgili soruşturmasını sürdürürken, olayın hemen ardından bölgeye sevk edilen bomba uzmanları, olay yerinde detaylı bir inceleme yaptı. Yapılan inceleme neticesinde zırhlı personel taşıyıcının geçişi sırasında patlayan bombanın amonyum-nitrat destekli 100 kilogram A-4 patlayıcı ile hazırlandığı belirlendi. Savcılığın yaptığı belirlemeye göre, patlamanın şiddeti ile toprak zeminde 40 metrekarelik alanda 2 metre derinliğinde bir çukur oluştuğu saptandı.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Güvenlik güçlerince saldırıyı gerçekleştiren teröristlere yardım ve yataklık ettiği gerekçesiyle isimleri açıklanmayan 3 kişi gözaltına alındı. Şahısların sorgusu jandarmada devam ediyor. Öte yandan saldırının yapıldığı Abalı köyü kırsalında 2. İç Güvenlik Tugay Komutanlığı'nca başlatılan operasyon da devam ediyor. Özel eğitimli birliklerin sevk edildiği bölge havadan da helikopterlerle didik didik aranıyor. Terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi amacıyla teröristlerin geçiş ve barınma noktalarına art arda operasyonlar düzenleniyor. Diyarbakır'da 3 Ocak'ta 6'sı öğrenci 7 kişinin hayatını kaybettiği askeri servis aracına yönelik saldırıda kullanılan C-4 patlayıcının da Lice ilçesi kırsalında hazırlandığı ve 2 örgüt mensubu tarafından kent merkezine getirilerek bombacı Erdal Polat'a verildiği belirlenmişti.

YİNE MAYINLI TUZAK: 2 ASKER YARALI
Tunceli merkeze 14 kilometre uzaklıkta bulunan Eğri Yamaç köyü kırsalında operasyona giden askeri birliğe terör örgütü PKK mensuplarınca uzaktan kumandalı mayınla saldırı yapıldı. Saldırıda 2 asker yaralandı. Yaralı askerler helikopterle Elazığ Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. İkinci bir bomba olasılığı üzerine bölgede yapılan arazi arama tarama faaliyeti sırasında tespit edilen ikinci bomba ise güvenlik güçlerince imha edildi.