kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Mayıs 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"ROJ TV hakkındaki karar savcılığa aittir"

CİHAN
Giriş Saati : 01.05.2009 15:21
Güncelleme : 01.05.2009 18:43
Yeni Haber
Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Jesper Vahr, Roj TV hakkındaki kararın siyasi olmadğını belirterek, "Bu, mevcut deliller doğrultusunda savcılığın vermesi gereken bir karardır." dedi. ..
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Jesper Vahr'ı AB Genel Sekreterliği'ndeki makamında kabul etti.

Bağış, Büyükelçi Vahr'ın zor zamanlarda bile Türkiye ile Danimarka arasındaki ilişkileri geliştirmek için çok çaba sarfeden bir kişi olduğunu söyledi. Bağış, Vahr'ın NATO'nun yeni Genel Sekreteri ve Danimarka'nın eski Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'in Özel Kalem Müdürlüğü görevini üstleneceği haberini aldıklarını ve kendisini kutladığını belirterek, "Ümit ediyorum ki, Türkiye'nin hassasiyetlerini anlamış, Türk milletinin birçok konudaki hassasiyetlerinin farkına varmış bir kişi olarak, NATO Genel Sekreteri'nin yanı başında, en yakın çalışma arkadaşı olarak bu hassasiyetleri yeni görevinde de mutlaka hatırlayacaktır, değerlendirecektir ve NATO Genel Sekreteri'nin ve NATO üst düzey yönetiminin hatırlamasını sağlayacaktır." dileğinde bulundu.

Büyükelçi Jesper Vahr da ülkesinin, Türkiye'nin AB üyeliği hedefine tam destek verdiğine etti. 2005 yılında hedefin tam üyelik olduğu bir AB müzakere süreci içine girildiğini hatırlatan Vahr, "Bu, yapılması gerekenler ve yerine getirilmesi gereken kriterlerden dolayı zor bir süreç. Ancak ilerleme kaydediliyor ve reform sürecinin yeni başmüzakerecinin de görevlendirilmesiyle, yeni bir hız kazanacağı konusunda umutluyuz." diye konuştu.

NATO'nun yeni Genel Sekreteri Rasmussen'in bu göreve getirilmesinin özellikle bazı Müslüman ülkelerde tepkiyle karşılandığını hatırlatan, NATO operasyonlarında sorun yaratıp yaratmayacağının sorulması üzerine Vahr, sorun yaratacağını düşünmediğini söyledi.

"Roj TV'nin yayınının geçen hafta bir süre kesildiğine dair haberlerin hatırlatılması ve ülkesinin Roj TV'nin kapatılması için yeni bir girişimde bulunup bulunmayacağının" sorulması üzerine Vahr, şunları söyledi: "Bildiğim kadarıyla kesintiler, teknik nedenlerden dolayıydı. Danimarka, Roj TV davasında, ki bu davadan Danimarka'da potansiyel ceza araştırması davası olarak söz ediliyor, Türkiye ile yakın çalışma içerisinde. Bizim yetkililerimizin, savcılık yetkilileri aracılığıyla, Türk yetkililerle yakın işbirliği var. Şimdiye kadar Türkiye'ye iki ziyaret oldu. Türk tarafından bilgi içeren belgeler aldık, bunlar değerlendiriliyor. Çünkü Roj TV hakkındaki suçlamalarla ilgili karar, Danimarka'nın alacağı siyasi bir karar değildir. Bu, mevcut deliller doğrultusunda savcılığın vermesi gereken bir karardır."