kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Mayıs 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

100'üncü gününde Türkiye fotoğraflarıyla...

30.04.2009
ABD Başkanı Barack Obama çarşamba günü başkanlık koltuğundaki 100'üncü gününü tamamladı. 100 günün onuruna Beyaz Saray'daki internet sitesinde hazırlattığı 100 fotoğraflık slayt gösterisinde Türkiye gezisine ait fotoğraflara da yer verdi. Başkan'ın yakın kurmaylarının hazırlattığı fotoğraflarda Obama, ailesiyle birlikte mutluluk içindeyken görülüyor. Ayrıca işinin başındayken alınan fotoğrafların arasında toplantılar yaparken basın toplantısı düzenlerken çekilenler de yer alıyor.

SULTANAHMET'İ HATIRLATTI
Obama'nın 100 günde başarılı işler yaptığının altının çizilmeye çalışıldığı fotoğraflarda dış gezilerinin de bulunması dikkat çekti. Avrupa ziyaretlerine ait bir iki kare dışında Obama'nın Türkiye gezisine de ait fotoğraflar yer aldı. Bunlar arasında elinde şemsiyeyle bir davete katılmaya giderken çekilen görüntüsüne yer verilirken diğerinde de Sultanahmet Camisi'ne girmeden önce ayakkabılarını çıkartması yer alıyor.

'SUYA BATIRMA İŞKENCE'
Öte yandan, Obama, dünkü basın toplantısında CIA'nın uyguladığı sorgu yöntemleri arasında yer alan suya batırmanın işkence olduğunu söyledi. Selefi Bush döneminde, olası terör saldırılarına ilişkin bilgi almak amacıyla kullanıldığı belirtilen başa su boca ederek boğulma hissi verilmesi konusundaki bir soru üzerine Obama, "Bu yöntem işkencedir ve ideallerimizi ihlal etmektedir'' dedi. Bu anlayış çerçevesinde işkence yöntemlerine son verdiğini anlatan Obama, istihbaratın başka yollardan alınabileceğini, bu uğurda belli değerlerin feda edilmemesi ve ABD'nin kim olduğunu unutmaması gerektiğini söyledi.
Haberin fotoğrafları