kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Mayıs 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bakü'de üniversite terörü: 12 ölü

30.04.2009
Azerbaycan'da Devlet Petrol Akademisi'ni basan bir kişi, rasgele ateş edip 12 kişiyi öldürdü. Ardından intihar etti. Bazı ajanslara göre ölü sayısı daha çok. Ayrıca 2'nci bir saldırganı gören tanıklar da var..
ABD ve Avrupa'da sıkça yaşanan üniversite baskınlarına dün Azerbaycan'da bir yenisi eklendi.
Ülkenin petrol eğitimi alanındaki en prestijli okulu olarak kabul edilen başkent Bakü'deki Azerbaycan Devlet Petrol Akademisi'nde (ADNA) dün sabah yaşanan katliamda, İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre 12 kişi can verdi.
Azeri asıllı Gürcistan vatandaşı Ferda Kadirov (29), dün sabah 09.30 sularında okul binasına girerek koridorlarda rasgele ateş açtı. Profesör ve öğrencilerden oluşan toplam 12 kişi ölürken, 13 kişi de yaralandı. Ölenlerden birinin Sudan, birinin Suriye, 9'unun Azerbaycan vatandaşı olduğu, ölen bir kişinin kimliğinin ise henüz belirlenemediği kaydedildi. Ancak başta Reuters olmak üzere yabancı kaynaklar ölü sayısının daha da fazla olduğunu öne sürüyor.
Saldırgan, yakalanacağını anlayınca intihar etti. Bu arada bazı görgü tanıkları iki saldırgan olduğunu ve ikinci saldırganın binadan kaçtığını ileri sürdü.

YARALILAR ARASINDA TÜRK YOK
Okuldaki Türk öğrencilerden ölen ya da yaralanan olmadı. ODehşet anının anlatan Bekir Belek isimli Türk öğrenci ise, "Koridorlar kanla kaplıydı. Çok sayıda yaralı vardı" diye anlattı. Polis ise, saldırganın 6'ncı kata çıkıp önüne çıkan herkese Makarov tipi tabanca ile ateş açtığını tespit etti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ölenlere rahmet, yakınlarına baş sağlığı dilerken Azerbaycan İçişleri Bakanı Ramil Uslov da olay yerine gelerek bizzat incelemelerde bulundu.
Katliamın neden yapıldığı ile ilgili de iddialar muhtelif.
Saldırının Azeri milliyetçisi öğrencilerle okulda öğrenim gören diğer etnik kökenliler arasındaki gerilimden kaynaklandığı ihtimali üzerinde duruluyor.
Haberin fotoğrafları