kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

ABD Donanması'nda domuz gribi!

Giriş Saati : 30.04.2009 07:21
Güncelleme : 30.04.2009 23:40
Yeni Haber
ABD Donanması'nda domuz gribi alarmı verildi. ..
California'daki üste görevli bir asker, domuz gribi virüsü taşıdığı gerekçesiyle karantina altına alındı.

ABD Donanması'na bağlı bir üste domuz gribi virüsü taşıdığı tespit edilen asker karantinaya alındı. California'daki Twentynine Palms üssünde görevli askerin oda arkadaşında hastalığa ilişkin herhangi bir bulgu tespit edilmezken, asker ile temasta bulunan 30 kişinin, üste görevli diğer personellerle bir araya gelmesi yasaklandı. Konuyla ilgili olarak Pentagon'da bir açıklamada bulunan Deniz Kuvvetleri Komutanı General James Conway, grip belirtisi ile Cumartesi günü revire çıkan askerde domuz gribi virüsü tespit edildiğini doğruladı.

Öte yandan donanmada daha önce de benzer bir olay yaşanmış, 1976 yılında New Jersey'deki Fort Dix üssünde görevli bir asker domuz gribi nedeniyle hayatını kaybetmişti. Salgın hastalık aynı dönemde 200'den fazla askere bulaşmıştı.

MEKSİKA DOMUZ GRİBİ İLE SAVAŞIYOR

Meksika'da hızlı bir şekilde yayılmaya devam eden domuz gribi ile mücadelede en etkin rollerden biri de hastanelerde görevli personellere ait. Hükümet, hastane personellerine bu dönemde gösterdikleri yoğun performans nedeniyle denkleştirme yardımı yapılacağını açıkladı.

Meksika'da büyük bir hızla yayılan domuz gribine yakalanan hasta sayısı 2 bin 498'e ulaştı.

Hastalığın teşhisi ve tedavisinde kendilerine büyük görev düşen ve yoğun bir çalışma programına tabii olan hastane personeline hükümetten yardım müjdesi geldi. Ülkede 159 kişinin hayatını kaybettiği, 2 bin 498 kişinin ise virüs taşıdığı ifade edilirken, halen bu hastalardan bin 311'inin tedavisinin devam ettiği kaydedildi. Mexico City Finans Bakanı Mario Delgado, düzenlediği basın toplantısında, bu dönemde gösterdikleri yoğun performans nedeniyle hasta personellerine günlük 50 pezo (yaklaşık 4 dolar) ekstra bir ödeme yapılacağını duyurdu.

Öte yandan Mexico City hükümeti, restoranlarda et satışını yasaklarken, bu durumdan yaklaşık 35 bin restoran ile 450 bine yakın çalışanın etkilendiği tahmin ediliyor. Bu arada hastalığın daha da fazla yayılmasını önlemek için bölgedeki spor salonları, kulüpler ve diğer rekreasyon alanları da kapalı tutuluyor.

İSVİÇRE'DE İLK DOMUZ GRİBİ VAKASI

İsviçre'nin Federal Sağlık Bakanlığı, ülkede ilk domuz gribi vakasının tespit edildiğini bildirdi.

Bakanlık Sözcüsü Jean-Louis Zurcher, ayrıntılı bilgi vermeden yaptığı açıklamada, "Zürih yakınında Baden kentinde bir hastada domuz gribi saptandığını" açıkladı.