kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ağca: Katolik oldum ve Katolik bir gelin arıyorum

29.04.2009
İtalya'nın haftalık kadın dergilerinden "Diva e Donna"ya demeç veren Mehmet Ali Ağca, Katolik olduğunu ve bunu tüm dünyaya göstermek istediğini söyledi. 2007'de din değiştirip Katolik olduğunu ve 2010 ocak ayında özgürlüğe kavuşmasının ardından ise Türkiye'yi terk etmek istediğini belirten Ağca, "Ülkem için zaten yeterince sorun yarattım. Katolik ve İtalyan bir nişanlım olmasını arzu ediyorum" şeklinde konuştu.

MEKTUP ARKADAŞI ARIYOR
Dergi, Ağca'nın Katoliklik inancını benimsemesinde Polonyalı Papa İkinci Jean Paul'ün önemli rol oynadığına işaret ederek, "İtalyan bir gelin arıyorum" başlığını kullandı. Dört sayfalık röportajda Ağca'nın kaleme aldığı İtalyanca mektuba da yer verildi. Kendisine yöneltilen sorulara madde madde cevap veren ancak 3'üncü maddeyi boş bırakan Ağca, el yazısıyla kaleme aldığı mektupta şöyle dedi:
1) Gelecek yıl özgürlüğüme kavuşacağım.
2) Nişanlım yok, kimseyle yazışmıyorum. Katolik ve İtalyan bir nişanlım olmasını arzu ediyorum.
3) ...
4) Roma'ya gelip, 20. yüzyılın en iyi insanı olan sevgili kardeşim Papa İkinci Jean Paul'ün mezarını ziyaret etmekten büyük mutluluk duyacağım. Ancak Türk hükümeti bana izin vermiyor.
5) Kitap yazmıyorum.
6) İtalyan hapishanelerinde bana iyi davrandılar. Türk hapishanelerinde de bana iyi davranıyorlar. Bu vesileyle, dünyanın en iyi ahlaki rehberi olan Vatikan'daki herkese ve Papa Ratzinger'e (16. Benedict'e) en iyi dileklerimi ve hürmetlerimi sunuyorum. Ağca, yazışabileceği genç bir İtalyan kadın aradığını da söyledi.