kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Haberler Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Fikstür Puan Durumu Formula 1
 
24 Saat
24 Saat

Burada doğdum,burada ölürüm

İHA
Giriş Saati : 30.04.2009 21:20
Güncelleme : 30.04.2009 23:45
Yeni Haber
Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, gündeme ilişkin birçok konuda çarpıcı açıklamalar yaptı. Polat, aralarında Bülent Korkmaz ile Lincoln'ün geleceğinden, Arda Turan'ın transferine ve Futbol Federasyonu ile devam eden gerginliğe dair birçok konuda gündem yaratacak açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Bilkentli Aslanlar grubunun düzenlediği panele katıldı. Bilkent Üniversitesi'nde düzenlenen palene büyük sevgi gösterileri içinde gelen Adnan Polat, 1.5 saat süren panelde birbirinden önemli konularda çarpıcı açıklamalar yaptı. Panele Galatasaray ile ilgili yaptıkları ekonomik çalışmalar hakkında bilgi vererek başlayan Adnan Polat, sürekli başarılar için sağlam ve sürekli bir ekonominin şart olduğunu belirtti ve taraftarları başta GSMobile olmak üzere kulübün taraftarlara sunduğu imkanları kullanmaya çağırdı. Adnan Polat, 'Dünyanın en büyük taraftar örgütü' olarak tanımladığı Ultraslan'a da birçok konuda yaptığı çalışmalar ve desteği için teşekkür etti. Panelde daha sonra soru-cevap bölümüne geçildi.

Adnan Polat, Galatasaray'ın Brezilyalı yıldızı Lincoln'ün geleceğiyle ilgili bir soruya, "Lincoln'un kariyeri ve yetenekleri tartışılmaz. Ama samimi konuşmak gerekirse Lincoln'den çok şey bekliyorduk. Lincoln'den, 2 yıllık süre içinde beklentilerimizin karşılığını alamadık. Bu sezon 249 bin Euro ceza kestik. Geçen sezon da buna yakın bir ceza almıştı. Herkesin kendine özgü bir karakteri vardır. 18-30 yaşları arasında olan genç insanlarda bazen problemler olabilir. Başka ülkeden gelip adapte olma sorunu yaşabilirler. Bizim de kurallarımız var. Herkeze aynı mesafede uygularız. Lincoln ile ilgili değerlendirmeyi, ligin kalan 5 maçından sonra yapacağız. Galatasaray'a katkıda bulunan formasını seven kimseyi bırakmayız. Ama sabrın da bir sınırı vardır. Galatasaray'a katkısı olmayan herkesle yollarımızı ayrırız. Hiç kimsenin adının önemi olmaz" dedi.

"SKIBBE'Yİ GETİRME KONUSUNDA YANLIŞ YAPTIK, GÖNDERMEKTE GEÇ KALDIK"
Adnan Polat, 2000 yılında gelen UEFA Kupası şampiyonluğunun 1992 yılında temelleri atılan bir projenini ürünü olduğunun altını çizerek, aynı başarıya ulaşacak takımı kurma çalışmalarının devam ettiğini ve bunun altyapısını hazırladıklarını söyledi. Bu sezon yapılan hatalarda ilk olarak sorunu kendilerinde aradıklarını vurgulayan Polat, "Nerede yanlış yaptık diye önce kendimize soruyoruz. Antrenör seçiminde yanlış yaptık. Skibbe iyi bir hoca ve insandı, ama Galatasaray ile kimyası tutmadı. Eğitim odaklı bir hocaydı. Bizim uluslararası tecrübesi daha çok olan tecrübeli bir hoca getirmemiz gerekirdi. Skibbe'yi göndermekte de geciktiğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Adnan Polat, 'Yediğimiz her 2 golün 1'inde Meira'nın hatası vardı' diyerek eleştirdiği Portekizli savunma oyuncusu Fernando Meira'nın da çok iyi bir kaliteye sahip olmasına rağmen takıma uyum sağlamayamadığını belirtti ve bunun şanssızlık olduğunu ifade etti. Polat, kaleci Morgan De Santcis transferinde de hata yaptıklarını itiraf ederken, ilginç bir gerçeği de açıkladı. Polat, hazır olmayan bir kaleciyi transfer ederek büyük bir hata yaptıklarını belirterek, "De Santcis kötü bir kaleci değil. Ama bizim için çok önemli olan Şampiyonlar Ligi elemesinde Steua Bükreş ile oynayacaktık. De Santcis'i oynatmayı planlıyorduk. De Santcis, bize 'Ben 3 aydır antrenman yapmıyorum. Hazır değilim. Oynayamam' dedi. Hazır olmayan bir kaleciyi alarak hata yaptık" dedi.

Adnan Polat, Türkiye Futbol Federasyonu'yla (TFF) oluşan gerginliğin başlangıcının ise çok öncelere dayandığını ifade ederek, "Biz, yeni TFF gelirken onları şartsız bir şekilde destekledik. Onlara zamanla tavsiye ve telkinlerde bulunduk. İstediklerimiz gayet mantıklı şeylerdi. Birincisi maçların düzgün zeminlerde oynanmasını istedik. Geçen sezon bunun yüzenden Konya'da Uğur Uçar'ı kaybettik. Bunu dinletemedik. İkincisi, yıldız futbolculara yapılan sertliklerdi. Futbol erkek oyunu olabilir, ama topa yapılan sertlikle rakibe yapılan sertlik bir değildir. Geçen sezon 20, bu sezon ise 11 tane darbeye bağlı olarak futbolcularımız ameliyat oldu. Bunlar sadece darbeye bağlı olan ameliyatlar. Dünyanın hiçbir yerinde bu sayıyı bulamazsınız. Biz, bütün takımlar için bunu istedik, dinletemedik. Hakemlerin anti-futbola prim vermemesi ve maçın önüne geçmemesini istedik, gene sesimizi duyuramadık. İhtilafa düştük. Cezalar aldık. Bugün bulunduğumuz yerde cezaların da etkisi var. Ligde istediğimiz yerde değiliz" diye konuştu.

Polat, gelecek sezon eski açık tribününe geçecek olan ve buranın üstünün kapatılmasını isteyen Ultraslan'ın bu isteğinine ise, "Gelecek sezon Ali Sami Yen'de son sezonumuz. Son senemizden zaferle ayrılmak istiyoruz. Bunun için de taraftarımızı ne isterse yapmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

"BÜLENT KORKMAZ'A GÜVENİM TAM"
Adnan Polat, Bülent Korkmaz'ın geleceğiyle ilgili olarak ise, "Değerlendirme yapmak için belli şartları göz önüne almak lazım. Bülent Korkmaz'a her şeyiyle tam bir takım verebildik mi ki onu eleştirelim. Çok fazla eksiklerle oynatmak zorunda kaldı. Bizim gönlümüzden geçen, Galatasaray'ın bünyesinden gelen, uzun yıllar çalışacak ve Türk bir antrenör olması. Fatih Terim, Şenol Güneş ve Mustafa Denizli isimleri küçük takımlarda olsa şimdiki noktalarına gelebilirler miydi ? Büyük camialar her zaman şans vermelidir ki büyük isimler çıksın. Bülent Korkmaz'a güvenim tam. Değerlendirmeyi sezon sonu yapacağız" diye konuştu. Polat, Fatih Terim'e teklif götürdüğü yolunda çıkan haberleri ise yalanladı. Polat, ayrıca Galatasaray ile özdeşleştikten sonra futbolu bırakan ama jübile yapılamayan futbolcularla ilgili planlarının olduğunu söyledi. Polat, Hakan Şükür, Arif Erdem, Ergün Penbe, Hakan Ünsal gibi isimlere bir teklif götüreceğini ve bu isimlerin geçmişi bırakıp, Galatasaray'a dönmelerini istediğini kaydetti.

Adnan Polat, olaylı Galatasaray-Fenerbahçe maçında aldıkları cezalarla ilgili olarak ise şu ifadelere yer verdi: "Maçta olayları başlatan Galatasaraylı futbolcular değildi. Lugano kafa atmasa belki maç sakin bir şekilde bitecekti. İlk darbeyi Emre Aşık aldı, dayak yedi, üstüne de ceza aldı. Arda, olayları ayırmaya gitti. İlk darbeyi Semih vurdu. Arda da ona karşılık verdi. Arda tabiki burada kusurlu. Ama, 'Türk futbolunun marka değerini düşürdüğü' gerekçesiyle Sabri'ye verilen cezanın benzeri heralde dünyada yoktur. Cezalar verilirken, hukukun dışına çıkıldı. Siyasal kararlar alındı. Savunmalar yapılmadan cezalar açıklandı. Bugün hukuka by-pass yapanlar, yarın bu hukuka ihtiyaç duyabilir. Sabri ceza alıyorsa Emre Belözoğlu'nun da alması gerekir. Hatta Kazım ve De Santcis'in de ceza alması gerekir. Ceza alması gerekenlerin dışındakilere de ceza verildi"

"TFF BU YOLDA DEVAM EDERSE, BİZ DE ONLARLA MÜCADELE EDERİZ"
Adnan Polat, Fenerbahçe maçından sonra yaptığı 'Tezgah var' sözünün eskiye dayandığını vurgulayarak, "Biz doğru bildiğimiz yoldan şaşmayacağız. TFF, bu yolda devam ederse, biz de onlarla mücadele ederiz. Biz Galatasaray'ız. Onlar da bunu bilsinler" dedi. Polat, yeni stadın bitmesiyle borçların biteceğini düşündüğünü belirterek, "Bu girdap, krizin içinde 2-3 sene içinde çıkarız diye düşünüyorum. 104 yıllık bir camia için 2-3 sene çok uzun bir zaman değil" dedi. Gelecek sezonun takımının bu sezondan daha iyi olacağını söyleyen Polat, "Borç ve varlıkları kıyasladığımızda, Türkiye'nin bütün kulüplerinin varlıklarını 10 ile çarpsanız Galatasaray'ın varlıkları kadar etmez" ifadelerini kullandı.

Adnan Polat, son olarak başta Arda Turan olmak üzere teklif gelen futbolcularının transferleriyle ilgili olarak ise, "Arda, bana 'Burada doğdum, burada öleceğim' dedi. Hakan Balta, Mehmet Topal, Arda ve Servet, üst düzey liglerdeki takımların sürekli izlediği isimler. Her futbolcu dünyanın önemli kulüplerinde oynamak ister. Bizim, futbolcularımızı göndermemiz için bazı şartmarımız var. Birincisi, Galatasaray'a bir Avrupa Kupası kazandıracaklar. İkincisi ise gidecekleri takım Galatasaray'ın seviyesinden düşük bir takım olmayacak. Bu yüzden transferlerle ilgili şunu söyleyebilirim. Bir Avrupa Kupası getirene kadar futbolcularımızını ayağına pranga taktık, bırakmayız" diye konuştu.


Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Sivas 29 17 9 3 46 19 60
2 Beşiktaş 29 17 8 4 48 24 59
3 Trabzon 29 15 8 6 40 28 53
Tümünü göster...
4 Galatasaray 29 15 7 7 51 33 52
5 Fenerbahçe 29 14 6 9 50 31 48
6 Bursa 29 13 9 7 38 31 48
7 Kayseri 29 10 11 8 29 21 41
8 Ankaraspor 29 11 7 11 35 32 40
9 Gaziantep 29 10 9 10 36 39 39
10 G.Birliği 29 9 8 12 31 37 35
11 Antalya 29 9 8 12 30 36 35
12 Eskişehir 29 8 9 12 36 39 33
13 Ankaragücü 29 9 6 14 31 42 33
14 Konya 29 8 8 13 27 37 32
15 Denizli 29 9 5 15 34 45 32
16 İ.B.B. Spor 29 8 6 15 28 41 30
17 Kocaeli 29 7 5 17 39 61 26
18 Hacettepe 29 4 7 18 20 53 19
Haftanın Maçları
29. Hafta
 Hacettepe 2  
  İ.B.B. Spor 1  
 Sivas 3  
  Trabzon 0  
 Fenerbahçe 1  
  Ankaragücü 2  
 Kocaeli 1  
  Antalya 0  
 Bursa 2  
  Denizli 0  
 Kayseri 1  
  Konya 1  
 G.Birliği 1  
  Gaziantep 0  
 Eskişehir 0  
  Beşiktaş 2  
 Galatasaray 1  
  Ankaraspor 1  
Haftanın Maçları
30. Hafta
 Hacettepe Galatasaray Cuma 20:00  
 Trabzon Kayseri Cumartesi 20:00  
 Konya Kocaeli Pazar 15:00  
 Gaziantep Sivas Pazar 15:00  
 Antalya Bursa Pazar 15:00  
 Denizli Eskişehir Pazar 15:00  
 Ankaragücü Ankaraspor Pazar 15:00  
 İ.B.B. Spor G.Birliği Pazar 15:00  
 Beşiktaş Fenerbahçe Pazar 20:00