kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Hastaların çoğu iyileşecek"

AA
Giriş Saati : 30.04.2009 14:44
Güncelleme : 30.04.2009 23:40
Yeni Haber
İngiltere Sağlık Bakanlığı Müsteşarı ve hükümetin sağlık alanındaki başdanışmanı Sir Liam Donaldson, ülkede domuz gribine yakalananların sayısında artış görülmesini beklediklerini, her geçen gün yeni vakaların ortaya çıkacağını, ancak hastalığa yakalananların büyük bölümünün iyileşeceğine inandıklarını bildirdi...
BBC'ye konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Donaldson, bazı vakaların çok ciddi gelişebileceğine de dikkati çekerek, İngiliz hükümetinin virüsün etkilerini sınırlayacak net bir planı bulunduğunu belirtti.

İngiltere'de hastalık yüzünden kaç kişinin yaşamını yitirebileceğine dair bir tahmini ise virüsün hangi tipinin İngiltere'de etkili olduğu konusunda daha fazla bilgiye sahip olmadan yapamayacağını söyleyen Donaldson, yaşlılar ve hastalar gibi belli grupların virüse karşı daha dirençsiz olabilecekleri uyarısında bulundu.

Domuz gribinin yayılması konusunda çok dikkatli olduklarını da belirten Donaldson, ''Ancak alarm durumunda değiliz'' dedi.

Şu anda en öncelikli görevinin kamuoyunu ''hükümetin ne yaptığını bildiği ve durumu kontrol altında tuttuğu'' yolunda ikna etmek olduğunu ifade eden Donaldson, ''Şu anda virüsün ülkeden tümüyle yok edilmesini sağlayamayız. Çok sayıda insan virüs yüzünden hastalanacak bunu biliyoruz. Umudumuz sorunla düzenli ve organize şekilde başa çıkabilmektir'' diye konuştu.