kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Hareketli dalgalar için

23.04.2009
Kuaförden çıkmış gibi görünün
1. Kurutun: Saçlarınızı öne eğin ve orta sıcaklıkta, saçlarınızın yüzde 80'i kuruyuncaya kadar fönleyin.

2. Bigudi kullanın: Dörder santimlik parçalara ayırdığınız saçlarınızı yüksek sıcaklıkta tamamen kuruyuncaya kadar fönleyin ve bigudiye sarın.

3. Sallayın: Bigudileri çıkarmadan önce, saçlarınızın 15 dakika kadar soğumalarını bekleyin. Bigudileri nazik hareketlerle açıp saçlarınızı sallayın.

Yuvarlak fırça:
Bu fırça saçlarınızı fön esnasında daha rahat şekillendirmenizi sağlar. Seramik tutacaklı bir fırça seçerseniz, elleriniz yanmaz ve daha yumuşak dalgalara sahip olursunuz.

Profesyonel saç kurutma makinesi:
Saçlarınızdaki elektriklenmeyi engellemek için iyonlu ve gücü 1800 watt'ın üzerinde bir makine tercih etmenizde fayda var.

Hacimli saçların sırrı:
Köpük, saçlarınıza tüm gün yetecek hacmi verir ve ne kadar çok kullanırsanız, o kadar çok bukleye sahip olursunuz. Köpüğü, kurutmadan önce nemli saçlarınıza, kökten uca iyice sürün.

Soru
Saçlarımın uçları çok kırıldı. Aynı zamanda hacmi ve parlaklığı gitti. Ne yapmam gerekiyor?

Cevap
Duşa girmeden beş dakika önce saçınıza derin nemlendiricili bir saç bakım kremi uygulayın. Çünkü ürünler, kuru saça uygulandıklarında daha iyi nüfuz eder. Yine, nemlendiricili bir şampuan ile saçınızı yıkadıktan sonra üzerine normal bir saç kremi kullanabilirsiniz. Yoğun bir parlaklık için, haftada bir kez şampuanınızın içine, bir yemek kaşığı limon suyu ve sirke ekleyip karıştırmayı deneyebilirsiniz.