kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Manisa'da etkinlikler ertelendi

İHA
Giriş Saati : 23.04.2009 12:28
Güncelleme : 23.04.2009 21:40
Yeni Haber
Manisa'da hava muhalefeti nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle stadyumda yapılacak olan gösteriler Cumartesi gününe ertelendi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri Cumhuriyet alanında Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle başladı. Törene tüm okullar flamaları ile katıldı. Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Tugay Komutanı Tuğgeneral Naim Babüroğlu'nun yanı sıra, bürokratlar, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri törende hazır bulundu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Çelenk sunma töreninin ardından etkinlik Manisa Valisi Celalettin Güvenç'in makamında devam etti. Bu yıl Vali koltuğuna Akşemsettin İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Abdullah Güç oturdu. Fizik profesörü olmak istediğini belirten başarılı öğrenci, İl Milli Eğitim Müdürü, Bayındırlık ve Sağlık Müdürü'nü arayarak çocuklarla yönelik aktivitelerle ilgili bilgiler aldı.

Sembolik Vali, Akşemsettin İlköğretim Yatılı bölge Okulu sığınağının çok amaçlı spor salonuna dönüştürülmesini, okullarda diş sağlığı ve aşılama sistemlerinin periyodik olarak sürdürülmesini, havaların ısınması ile birlikte de öğrencilerin yaz kıyafetleri ile eğitim ve öğretimi sürdürmeleri talimatını verdi.

Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün koltuğuna ise Avnigemicioğlu İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Esma İliş oturdu. İl Milli Eğitimi Müdürü Aziz Ersoy da koltuğunu Necatibey İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Ümit Karaaslan'a kısa süreliğine teslim etti.

19 Mayıs Stadyumu'nda yapılacak olan etkinliklerin ise hava muhalefeti nedeniyle son anda iptal edildiği açıklandı. Meteoroloji verilerine göre Perşembe günü yağmur yağacağı belirtilmesine rağmen erteleme kararı son ana kadar bekletildi.

Karardan haberi olmayan vatandaşlar ise stadyumun yolunu tuttu. 23 Nisan coşkusunu yaşamak için stadyuma koşan veliler ve çocuklar stadın boş olduğunu görünce hayal kırıklığı yaşadı. Bazı vatandaşlar ise Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine kararı duyurmadığı için tepki gösterdi.

23 Nisan gösterilerinin 25 Nisan Cumartesi günü 19 Mayıs Stadyumu'nda yapılacağı açılandı.