kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Boğaz cephaneliğinde 4'ü rütbeli 10 gözaltı

23.04.2009
Poyrazköy'de bulunan cephanelikle ilgili rütbeli 2 yarbay, 2 binbaşıyla birlikte iki de emekli asker gözaltına alındı. Arazideki cephaneliğin bir ihbar mektubuyla ortaya çıktığı belirlendi..
İSTEK Vakfı'nın Poyrazköy'deki arazisinde bulunan cephanelikle ilgili olarak dün 2'si emekli, 4'ü muazzaf 6 subayın da aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. İkisi yarbay, ikisi binbaşı olan 4 muazzaf subay, bombalar ve silahların bulunduğu arazinin içerisinde kaldığı askeri bölgedeki SAT Grup Komutanlığı'ndan polis tarafından alınarak emniyete götürüldü.

ELEKTRONİK POSTA
Ergenekon Soruşturması kapsamında firari olarak aranan ve halen ABD'de bulunan Bedrettin Dalan'ın başkanlığını yaptığı İSTEK Vakfı'na ait Poyrazköy'deki cephaneliğin, 16 Nisan'da İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün web sitesine geldiği öne sürülen maille ortaya çıktığı belirlendi. Bir internet kafeden atıldığı belirlenen elektronik postada yer alan bilgileri öncelikle tapu müdürlüğünden teyit eden polisin daha sonra harekete geçtiği öğrenildi. İhbar mailinde cephaneliğin yeri konusundaki bilgilerin dışında bunları alan ve saklayan kişilerin isimlerinin de yer aldığı iddia ediliyor. Bu isimlerin adreslerini tespit edilerek 10 kişi gözaltına alındı. Muvazzaf Yarbay Mustafa Türkan Ecevit, yarbay Ercan Kireçtepe, binbaşı Emre Onan'la birlikte bir binbaşı cephanelerin bulunduğu arazideki SAT Gurup Komutanlığı'nda gözaltına alındı. Daha önce aynı grup komutanlığında görev yapan ve 2.5 yıl önce emekliye ayrılan binbaşı Levent Bektaş ile bir emekli astsubay ise birlikte gözaltına alındı. Sabah saat 08.00 sıralarında Bektaş'ın Beykent'de bulunan Vista Residence'daki dairesine gelen polisler cephanelik ile ilgili belgeler aradı. Polisler Bektaş'a ait bazı özel eşyalar ile evrakları aldıktan sonra ayrıldı. Polis daha sonra Bektaş ve yanındaki astsubayı Beykoz Hisarevleri Sitesi'ndeki evinde gözaltına aldı. Emekli binbaşı Bektaş'ın Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan teknik takip sırasında telefon konuşmalarının tespit edildiği iddia ediliyor. İddia edilen telefon görüşmelerinde Bektaş'ın İstanbul'da bulunan cephanelikten bahsettiği ancak polisin herhangi bir somut veriye ulaşamadığı için harekete geçemediği önü sürülürken önceki gün ihbar mektubuyla konunun açıklığa kavuştuğu kaydedildi.

CESET ARANDI
Poyrazköy'de tapusu İSTEK Vakfı'na ait olan ancak SAT komandoları tarafından eğitim alanı olarak kullanılan arazide dün 3 ayrı noktada cephanelik arama çalışmaları devam etti. İhbar mektubunda tarif edilen yerler önce dedektörlerle kontrol edildi ardından da iş makineleriyle kazıldı. Polis ekiplerinin dün kazı alanında ceset araması yaptığı da iddia edildi. Bu arada Ergenekon soruşturmasını yürüten cumhuriyet savcıları da soruşturma kapsamında kazı çalışmalarının sürdüğü araziye gitti. Öte yandan ABD'de bulunan Dalan bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada arazinin kendi tasarruflarında olmadığını söyledi. Dalan bir devlet hastanesinden temmuz ayına kadar rapor aldığını ve bunu Türkiye'ye gönderdiğini belirtti.

Ferit ZENGİN - Önder ŞUŞOĞLU - Veli SARIBOĞA- Yalçın BEL - Deniz DERİN- Gülcan DEMİRCİ - Mesut ER, / SABAH