kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Erdoğan: Azerbaycan'a gidebilirim

CİHAN
Giriş Saati : 23.04.2009 21:40
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşmelerinin sonucuna göre Azerbaycan'a gidebileceğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan tarafından 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı Resepsiyonu'na katıldı. Erdoğan, burada basın mensuplarının gündeme yönelik sorularını cevaplandırdı. Gazetecilerin, "Ankara'da kabine heyecanı bugün de devam etti, bugün ya da yarın bir gelişme olacak mı?" yönündeki sorularına Erdoğan, "Arkadaşlar revizyon olduğu anda açıklayacağız. Sizler de duyacaksınız." dedi.
"Bizler de her an tetikte bekliyoruz" yönünde basın mensuplarının sözleri üzerine Erdoğan, "Niye böyle telaş ediyorsunuz. Zaten sitelere girmiş çok kabiliyetlisiniz." şeklinde konuştu.

"Sayın Cumhurbaşkanımız Bulgaristan'a gidecek. Sorunlarla ilgili bir görüşme olacak mı?" sorusuna ise Erdoğan, şöyle cevap verdi: "Türkiye'nin Cumhurbaşkanı ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı biraraya gelir de orada sorunlar konuşulmaz mı, tabii ki sorunlar konuşulacak. Zaten bu akşam da öğrendiğim kadarıyla bir telefon görüşmesi yapmışlar. Ama ne yazık ki biz içerde bile daha vaveylasını farklı koparıyoruz. Yani Türkiye'de yaşayan benim vatandaşım kendi başbakanına inanmıyor da başka yerlerden yapılan açıklamalara inanıyorsa ben ne diyeyim. Çok açık net bazı şeyleri söylüyorum, herşey açık net ortada. Ama bizim de uluslararası camiada yaptığımız bir diplomasi var. Bu diplomasiyi de sürdürüyoruz, bunu sürdürürken kendi içimizde herşeyi kılı kırk yararak düşünüyoruz inceliyoruz, ona göre adımlarımızı atıyoruz. Kaç kez söylediğimiz şeyler var, ama bunlar başka yerlere farklı yerlere çekiliyor. Bizler bir defa hiçbir zaman kardeşlerimizi mağdur edecek, üzecek birşeyin adımını atmayız. Bunu defaatle söyledik. Ama buna rağmen hala Meclis'te 23 Nisan gününde konuşulan şeyler ortada. "

Erdoğan, "Ermenistan mutabık kalındığı, sürecin İsviçre'nin arabuluculuğunda devam ettirileceği ve bir yol haritası belirlendiği ifade edildi, detaylandırır mısınız?" yönündeki soruya ise, "Somutlaştığı zaman imzalar atılır, bu açıklanır. Demek ki böyle birşey daha somut hale gelmiş değil. Somut olursa imzalar atılır, şimdi imzası atılmış böyle bir metin yok, paraf edilmiş bir metin var. Demek ki bu bir süreç, dün gelinen konu bu." karşılığını verdi.
"Kabinede kaç oyuncu değişikliği olacak?" yönündeki basın mensuplarının sorularına ise, "Biliyorsunuz bizim takım 25 artı 1" diyerek cevap verdi. "Sayı değişir mi?" sorusuna ise " Değişebilir" diyen Erdoğan, "Yedekte kaç kişi var?" sorusuna ise, "Şu andaki grubu al ona göre bul" şeklinde cevapladı.

Erdoğan, "Azerbaycan'a gitmeyi düşünüyor musunuz?" yönündeki soruya ise, "Düşünüyorum. Yarınki konuşmayı bekliyorum, konuşmadan sonra belli olur." dedi.

Basın mensuplarıyla sohbetinde Erdoğan, tüm mesai arkadaşlarının kanaatlerini aldığını söyledi. "Mevcut bakanlara müstakbel bakanları sormak gibi bir yöntem var mı?" sorusuna ise Erdoğan, "Bakan arkaşlara sorulmaz o. İdari ekibe sorulur. Bakan arkadaşlardan belki bir ikisiyle yapılır. İstişare kalanla yapılır tabii ki gidecek olanla yapılmaz tabi" dedi.

Erdoğan, resepsiyonda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile karşılaştı. Erdoğan ile Bahçeli kısa süreli sohbet etti. Erdoğan, Deniz Baykal'ın meclis genel kurulundaki hükümete yönelik eleştirilerinin sorulması üzerine "Ona cevap vermeceğim" dedi.

Erdoğan, resepsiyondan ayrılırken, bir süre İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile ayak üstü sohbet etti. Daha sonra kapıda Cumhurbakanı Abdulla Gül ile karşılaştı. TBMM Başkanı Köksal Toptan, Gül ve Erdoğan, Gökçek bir süre ayak üstü sohbet ettiler. Gökçek, Ankara suyu ile ilgili bilgi verirken, Cumhurbaşkanı Gül, "Demek ki artık Ankara'nın su sıkıntısından değil su fazlalığından bahsedeceğiz" dedi. Bşabakan da '"bir bağlantı yolu da İzmir'e açın" diye espri yaptı.