kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Derviş ve Yılmaz Ecevit'e çıkıştılar

ERHAN ÖZTÜRK / HABER MERKEZİ
23.04.2009
Ecevit'in doktoru Zileli'nin açıklamalarını dönemin etkin bir ismi yanıtladı: Derviş, Ecevit'e 'istifa edin', Yılmaz 'rapor alın' diye çıkıştı..
Eski Başbakan Bülent Ecevit'in 2002 yılında siyasetten tasfiye edilmesi için 'iş göremez' raporu düzenlenmesinin istendiği iddiaları ile ilgili SABAH'a konuşan Başkent Üniversitesi Hastanesi'nden nöroloji doktoru Prof. Dr.Turgut Zileli'nin açıklamaları ses getirdi. Zileli, "Demişler ki; Ecevit hasta olduğu için sağlık raporu alsın ve raporlu olduğu dönemde başbakanlığa Devlet Bahçeli vekalet etsin. Rapor süresi dolduğu zaman Ecevit tekrar görevinin başına dönsün. Bunu söylemek Hüsamettin Bey'e (Özkan) düşmüş. Hüsamettin Bey rapordan söz edince, Rahşan Hanım tarafından terk edilmiş" diye konuşmuştu.

TOPLANTI SERTTİ
Ergenekon operasyonlarıyla yeniden tartışılan iddialara dönemin etkin bir siyasetçisi yanıt verdi. İsminin açıklanmasını istemeyen bu kişi, 2 Temmuz 2002 tarihinde Başbakanlık resmi konutunda yapılan ve Başbakan Yardımcıları Mesut Yılmaz, Devlet Bahçeli ve Hüsamettin Özkan, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş'in de bulunduğu o toplantıdaki konuşmaları şöyle anlattı: "Ekonomik krizi görüşüyorduk. Kemal Derviş, toplantı başlamadan 15 dakika önce Ecevit'in odasına giderek, 'İstifa edin' dedi. Ecevit'in hastalığı kamuoyunda büyük endişe yaratmıştı. Zaten koalisyonu kurarken yapılan protokolde de Başbakan Ecevit'e herhangi bir şey olursa yerine Devlet Bahçeli'nin geçeceği belirtilmişti. Toplantı çok sert geçiyordu. Ecevit'in Amerika'dan getirttiği Kemal Derviş toplantı devam ederken bu sefer herkesin ortasında Ecevit'e dönerek, 'İstifa edin, ekonomi düzlüğe çıksın' şeklinde çıkıştı. Bu sözler salonda soğuk duş etkisi yaratırken ardından Mesut Yılmaz'ın, 'Sağlık durumunuz düzelene kadar rapor alın' çıkışı geldi. Salon gerildi. Herkes şaşkınlık içindeydi."

ÖZKAN KARŞI ÇIKMIŞ
Bu siyasetçi, hem Derviş'in hem de Yılmaz'ın çıkışlarının herkesi gerdiğini, bu çıkışlara tek karşı çıkan kişinin ise Hüsamettin Özkan olduğunu söyledi. Özkan'ın, hastalığın bahane olarak kullanılmasına karşı çıktığını anlatan ünlü siyasetçi, "Özkan, yaklaşık 3 saat süren toplantıda, krizin nedeninin hastalığa bağlanmaması gerektiği konusunda sert bir çıkış yaptı" dedi. Hüsamettin Özkan ile Rahşan Ecevit'in arasının bozulmasının ise sağlık raporu tartışmalarıyla ilgisinin olmadığını savunan siyasetçi, şöyle devam etti: "Hüsamettin Özkan ile Rahşan Ecevit'in arasının bozulması kamuoyunda Rahşan affı olarak bilinen konu yüzündendir. Merhum Ecevit, Hüsamettin beye çok güvenirdi. Sanırım Rahşan Ecevit, Özkan'ın bu kadar seviliyor olmasını kabullenemedi. Zaten partiden istifalar ve kopuşlar da Derviş ve Yılmaz'ın Ecevit'e karşı çıkışlarından bir hafta sonra oldu."

ÖZKAN VE BAHÇELİ
Aynı toplantıda bulunan dönemin Hazine Müsteşarı ve halen CHP Tekirdağ Milletvekili olan Faik Öztrak da SABAH'a bu konuda şöyle dedi: "3 saatlik toplantı yapıldı. Toplantının ana gündem maddesi ekonomik krizdi. Siyasilerin kendi aralarında tartışılmaması gereken sıkıntılar oldu. Başbakan Yardımcıları Hüsamettin Özkan ve Devlet Bahçeli gerginleşen ortamı sakinleştirip, Bülent Ecevit'e karşı eleştirilerde haksızlık yapıldığını belirten konuşmalar yaptı."