kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
23 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ali Babacan

Ermenistan'la yol haritası üzerinde anlaşma

Duygu GÜVENÇ
23.04.2009
Dışişleri Bakanlığı, Ermeniler'in soykırımı anma günü kabul ettikleri 24 Nisan'a bir gün kala Ermenistan'la ilişkilerin normalleşmesi için anlaşmaya varıldığını duyurdu..
Ermenilerin soykırımı anma günü olarak kabul ettiği 24 Nisan'a saatler kala Ankara'dan, ABD Başkanı Barack Obama'nın beklediği açıklama geldi. Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalizasyonu için kapsamlı çerçeve anlaşması üzerinde mutabakata varıldığını duyurdu. Sürpriz açıklama, Başbakan Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın üç saatlik görüşmesinden sonra geldi. Dışişleri Bakanlığı tarafından 'dün gece 23:15'te yapılan açıklamada bir yol haritasının belirlendiği duyuruldu ancak yol haritasının uygulamasına yönelik takvim verilmedi. İlk defa Türkçe ve İngilizce olarak aynı andayapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Türkiye ve Ermenistan, İsviçre'nin arabuluculuğunda, ikili ilişkilerini normalleştirmek; iyi komşuluk ve karşılıklı saygı çerçevesinde geliştirmek ve bu suretle tüm bölgede barış, güvenlik ve istikrarı ileri götürmek amacıyla yoğun çaba göstermektedirler. İki taraf, bu süreçte somut ilerleme ve karşılıklı anlayış sağlamış ve ikili ilişkilerinin her iki tarafı da tatmin edecek şekilde normalizasyonu için kapsamlı bir çerçeve üzerinde mutabık kalmışlardır. Bu çerçevede, bir yol haritası belirlenmiştir."

ÜÇ SAATLİK GÖRÜŞME
Sürpriz açıklamadan önce ise Başbakan Erdoğan, ile Dışişleri Bakanı Ali Babacan Başbakanlık Resmi Konutu'nda 3 saatlik bir görüşme yaptı. Açıklama görüşmenin hemen ardından geldi.